Pe urmele tatălui (40)

continuare

– Cum ai intrat în apartament?, era o întrebare firească, dar mai mult retorică, ținând cont că Delia știa cu cine are de-a face.

Cosmin își mută arma în mâna stângă și scoase cu cealaltă o cheie pe care o flutură ca pe un trofeu.

– Mi-am făcut-o singur, după ce ai început să mă sapi. Nici măcar nu-i prima dată când o folosesc, dar te asigur că nu va mai fi cazul. E timpul să reglăm conturile, o dată pentru totdeauna. Am fost și voi fi cel mai bun în ce fac, o dovadă fiind și faptul că n-ai observat când ți-am copiat cheia și nici vreo urmă în urma vizitei mele anterioare. Puteam să te elimin cu ușurință, dar am așteptat să-ți rupi singură gâtul. Răbdarea mea a ajuns la limită, după ce m-ai rănit atât de rău. Și nu mă refer la rana făcută de cuțit, care se vindecă bine, ci la cea în propriul meu orgoliu, prin subminarea prestigiului pe care-l aveam, a viitorului…

– Dă-mi voie să te contrazic, îndrăzni să-l întrerupă tânăra. Ți-ai făcut-o cu mâna ta, încălcând legile țării și regulile profesiei. Știi că ești căutat de toată poliția din oraș?

– Știu tot, turnătoare nenorocită!, țipă Cosmin plin de furie. Nimic nu mișcă fără să fiu informat.

– Dacă ești atoateștiutor, înseamnă că ți-e cunoscut și cel care face ravagii prin inseminările cercetate în atâtea dosare.

– Firește că știu și asta, dar n-o să-ți spun decât înainte de a apăsa pe trăgaci, să mori cu o exclamație de mirare pe chipul tău.

– Mai bine te-ai duce la secție, iar apoi în fața instanței, pentru a te apăra cu demnitate. Măcar vei demonstra că nu ești un laș.

Tânărul își scutură capul, ca și cum ar vrea să-și alunge anumite gânduri neplăcute. Poate că rezultatul nu a fost cel scontat, din moment ce-și șterse fața cu mâna liberă, insistând asupra frunții.

– Demnitate zici?, replică el cu un râs convulsiv. După ce mi-am pierdut prestigiul din cauza ta? Mă piș pe ea demnitate, dacă nu sunt considerat cel mai bun dintre cei buni. Eu vreau totul sau nimic, nu pot fi onorabil, demn de apreciat, dacă nu sunt cel mai tare. Iar dacă nu mai sunt cel mai bun, voi încerca să fiu cel mai rău. Măcar nu mai trebuie să mă prefac, ci doar să-mi urmez instinctul. Ție trebuie să-ți mulțumesc pentru această schimbare, deci fii mulțumită sau suportă mustrările de conștiință. Presupun că ai destule de-astea.

– Știi și cine mi-a omorât tatăl?, încercă Delia o nouă întrebare.

– Ha-ha-ha, începu Cosmin o nouă repriză de ilaritate artificială. Ți-ai băgat nasul și în vechile cazuri, tot cu suspiciuni și dorințe de a face dreptate? Nu-ți mai obosi creierașul, că tacă-tău a primit ce-a meritat. Pe-asta pot să ți-o spun pe șleau: bătrânul meu i-a venit de hac, că era prost ca și tine. Dreptate, onoare, simțul datoriei, bla-bla-bla…, numai chestii de-astea populiste, într-o societate putredă, în care trebuie să profiți de orice ocazie pentru a câștiga bani și, implicit, putere. Așa vine și prestigiul acela. Dar tu și tăticul tău nu ați fost născuți pentru a învinge, ci pentru a visa la cai verzi pe pereți. Nouă nu ne plac visătorii de genul ăsta și de aceea îi strivim ca pe gândaci. De fapt, o să împușc unul, chiar acum.

Cosmin ridică piedica pistolului și ochi spre inima colegei sale.

– Mi-ai promis că-mi spui întâi marele secret, se precipită să-i amintească Delia.

– Aaaa, da, e vorba de…

Exact în acel moment au fost întrerupți de doi intruși, apăruți ca din pământ, oamenii de bază ai Jucătorului.

– Aruncă arma, Cosmine, se auzi vocea poruncitoare a lui Lupu.

Acesta avea pușcociul lui preferat în mâini și își plimba ținta între cei doi polițiști. Ursu îl urma îndeaproape, iar următoarea mișcare a fost să-i confiște pistolul lui Cosmin.

– Dar simțiți-vă ca acasă, domnilor, exclamă Delia înciudată și detensionată, totodată. Văd că toată lumea are cheile de la ușă, de parcă aici ar fi hotel fără stăpân.

– Noi avem cheie universală pentru orice ușă, îi replică Lupu. Hai, că n-avem timp de palavre, sunteți invitați amândoi la o petrecere cu Șefu’.

– Pe voi vă așteptam, băieți, încercă să-i lămurească tânărul. O țineam sub supraveghere până veniți, pentru că are multe explicații de dat Jucătorului.

– Fie cum zici tu, dar o luați amândoi înainte până la duba care-i parcată în fața blocului, îi invită omul cu pușca. Nu încercați vreo șmecherie, că vă ciuruiesc din spate.

– Măi Lupule, eu am venit cu o mașină trăsnet, îi răspunse Cosmin. Lasă-mă să merg cu ea de aici și ne întâlnim la destinație.

– Ok, polițaiule. Dar merg și eu cu tine, să-ți țin de urât, zâmbi cu subînțeles cel care conducea operațiunea. Ursule, tu mergi cu polițista, dar ai grijă să fii cu ochii pe ea.

– Nicio grijă, colega, îl asigură grăsuțul. Nu mă păcălește ea pe mine, cât o fi de vicleană.

– Voi sunteți cei care mă urmăreați de câteva zile?, întrebă Delia.

– Parcă numai noi!?, o lămuri Lupu. Ești urmărită de mai mulți, și fiecare vrea câte o bucată din tine.

Cei patru au ajuns fără incidente la mașini și polițiștii au fost invitați să urce la volan. Îi aștepta o confruntare de care se temeau amândoi.

Dubă suspectă în cartierul Berceni din București: “Asta e ambulanța negră!”

25 thoughts on “Pe urmele tatălui (40)

 1. Ieri am verificat de vreo patru ori dacă nu cumva acest episod a fost postat fără ca facebook să mă anunțe. Am crezut că trece săptămâna fără el… Dar uite că a venit miercuri și sunt foarte bucuroasă, mai ales că Delia a mai bifat o victorie în fața lui Cosmin!

  1. Ziua de 1 Martie m-a determinat să modific puțin zilele de publicare, de aceea am scris doar astăzi episodul, iar următoarea postare cred că va fi pe vineri. Și eu mă bucur că ne apropiem încet de dezlegarea misterului și, implicit, de final.

 2. Palpitant! Abia aștept să văd ce vor face în fața judecătorului, sau dacă ajung acolo cu bine. Încă nu au ajuns la destinație, pe mai fi peripeții pe drum? Cine știe, abia aștept continuarea!
  Mulțumim Pentru!
  O după amiază plăcută 🤗🍀

  1. Jucătorul poate acționa ca un judecător, din moment ce are puterea să o facă. Legea e pentru cei slabi și fără influențe, după cum am văzut de atâtea ori, iar justiția poate veni de unde nici nu ne așteptăm.
   Eu îți mulțumesc și îți doresc zile de toată frumusețea. Ileana! 🙂

 3. Mi-a placut înca de la început stilul jucatorului, banuind ca lucreaza oarecum sub acoperire, tinând cont de siguranta si curajul cu care opera, însa de data aceasta sunt aproape convins ca este un profesionist acoperit de vârfurile sistemului juridic, mai cu seama tinând cont de vremurile acestea tulburi, obscure, (babilonice) în care diferenta dintre lumina si întuneric, adevar si fals, bine si rau, cinste si ipocrizie, justitie si injustitie, frumos si urât, este greu de perceput pentru majoritatea omenirii. Merci !
  Zile minunate, senine, calde, binecuvântate în toate, alaturi de toti cei apropiati, draga Petru !

  1. Jucătorul e un personaj important în această intrigă, așa cum sunt interlopii zilelor noastre. Doar că acesta este mai influent și cu mai multă minte decât poliția care ar trebui să-l anihileze. În aceste condiții, unii ar fi tentați să-i ierte faptele faptele criminale, mai ales dacă-s îndreptate asupra unor persoane oricum condamnabile.
   Salutări la fel de senine și călduroase din Seini, mai ales că și astăzi ne putem gândi la primăvară, dragă Iosif!

 4. Ce complicat! Va fii o confruntare dura. Bine că Delia l-a înfruntat pe cel rău și a aflat din gura lui ce-a fost cu tatăl său. Sa vedem ce urmează… 🙂

  1. E într-adevăr mai complicat, dar le descâlcim noi în câteva episoade care sper să fie palpitante. E vremea să dea fiecare socoteală, ”o dată pentru totdeauna”. Mulțumesc pentru lectură, Ina! 🙂

 5. Palpitant! Ma bucur ca Delia a scapat teafara,sa vedem cum va decurge intalnirea cu jucatorul! Astept cu nerabdare continuarea! O seara excelenta iti doresc! 🙂

  1. E un moment crucial, cu excepția finalului, în care suspansul ar trebui să atingă cotele cele mai mari. Cred că pe miercuri vine și continuarea! O zi înfloritoare îți doresc, dragă Gabi! ❤

 6. Oare va ajunge la destinatie,sau o duce in alta parte sa o tortureze ❓

  Bună dimineața, suflet drag !
  Să ai o zi frumoasă și cu soare,
  iar el să-ți încălzească inima ta cea mare!
  Te îmbrățișez cu drag! ❤

  1. Cu mafioții nu știi niciodată, dar eu cred că Jucătorul vrea cu adevărat să-și impună punctul de vedere. 😉
   Sărut-mâna pentru cafeluță și îți doresc o zi faină de tot, așa cum am avut și eu până acum! Datorită urărilor tale, dragă prietenă! ❤

 7. Buna dimineata!
  Ganduri bune si cafea
  iti trimit din partea mea,
  bucurii si multa pace
  sa ai ziua cum iti place! ❤
  Un sfarsit de saptamana frumos !

  1. Sărut-mâna pentru cafeluța înfloritoare, Anușka! 🙂
   Deja, când văd flori, gândul îmi zboară la ziua de 8 Martie, când bănuiesc că se caută cel mai mult. Pace în suflet și bucurii în inimă îți doresc și eu, dragă prietenă! ❤

 8. Deja are suspansul si actiunea serialelor mele de pe netflix 🙂💟
  Bineinteles, fara ororile lor, ceea ce ma multumeste, in calitate de cititor, foarte mult.

  1. O astfel de intrigă nu mai poate fi rezolvată pe cale amiabilă, ci doar prin forță, așa cum vedem că se întâmplă și în realitate. Asta nu exclude inteligența, prin care se pot țese tactici și strategii câștigătoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.