Pe urmele tatălui (45)

Se anunța o noapte de excepție la restaurantul ”Amore”, cu o gală a cântăreților și a formațiilor de amatori dornici de afirmare. S-a auzit în tot județul de vizita domnului Stelea, impresarul care a lansat nenumărate vedete și în fața căruia așteptau să-și arate talentele chiar și copiii de cea mai fragedă vârstă. Tocmai de aceea, selecția a fost dură și s-a făcut cu câteva zile înainte de către VIP-urile din zonă. Chiar dacă acest om cu mare influență venea la solicitarea avocatului Pop, pentru a-i asculta  protejatul, o astfel de apariție era exploatată la maxim și se cerea o organizare fără cusur. Iar filmările făcute de televiziunea locală și de amatori puteau ajunge un punct de referință pentru posturile centrale, fiind prima rampă de lansare pentru unii, dar și încă o nouă realizare pentru căutătorul de stele. Fiindcă tot el a fost acela care l-a descoperit pe Magnificul, tatăl lui Florin, deși pe atunci era, la rândul lui, la început de carieră.

Tânărul aspirant știa asta, iar acum se prezenta cu emoții nemaicunoscute în fața unui examen de care depindea viitorul lui. Încurajările veneau din partea celor două doamne care l-au mai ajutat și cărora le datora mai mult decât viața. Avocata Mihaela și minunata prietenă, Delia, despre care nici nu putea concepe că e polițistă, după aspectul din această seară și blândețea din fiecare zi în care i-a fost alături. Amândouă arătau ca niște prințese, chiar dacă burticile lor lăsau să se vadă că vor fi mămici în vreo două luni de zile. Nici el nu era mai prejos ca aspect, după ce l-au dichisit, instruit și sfătuit în fiecare detaliu. Masa a trebuit rezervată din timp, iar alegerea lor a fost una mai ferită, însă din care se putea vedea scena aproape la fel de bine ca de la una centrală.

Lumea se strânsese deja când au ajuns să-și ocupe locurile, iar privirile insistente au făcut-o pe Delia să se jeneze, nefiind obișnuită cu astfel de ieșiri. În schimb, Mihaela era mai tupeistă și le insufla din această stare prin cuvinte mobilizatoare și gesturi care le insufla încredere. Chelnerul le-a condus cu promptitudine la scaunele lor și a preluat cu amabilitate prima comandă: câte un cocktail pentru fiecare. Între timp, pe scenă se făceau pregătirile, iar animatoarele se strecurau printre mese, în căutarea unor domni dispuși să le simtă parfumul îndeaproape, în schimbul unui pahar cu băutură scumpă sau al unor bancnote cât mai mari. Poate că ar fi ajuns și la Florin, însă cele două însoțitoare îl încadrau ca pe un puiuț ferit de atacul uliilor. Asta nu însemna că își neglijau planul pe care l-au conceput încă de ieri și pe care îl detaliau cu această ocazie.

– De ce crezi că astăzi va apărea autoturismul acela misterios?, se interesă încă o dată Mihaela. Ce legătură are cu spectacolul ăsta?

– Nu sunt sigură, dar bănuiesc că-i momentul propice să se ciocnească lumile celor doi interlopi: Jucătorul și Vipera. Nu poate fi doar o coincidență faptul că mașina aia și-a făcut apariția ieri. Se pregătește ceva, doar că nu știu cine e cel care va fi în spatele atacului, din moment ce mi-e necunoscut șoferul autoturismului fantomă, pe care nici nu l-am găsit în evidențe. De aceea am trimis un echipaj care să mă anunțe când vede vreo mișcare la casa de pe Progresului nr. 2.

– La ce ne-am putea aștepta, concret?, insistă avocata.

– Mașina aceea e cheia în cazul inseminărilor, dar s-ar putea să fie mai mult, rosti cu convingere polițista. De câte ori apare, lasă în urmă fete însărcinate sau cadavre, precum cel al lui Piciu. În acest caz, cred că a fost o răzbunare, după ce a încercat să-i fure mașina lui nea Matei. O vendetă poate fi și de data asta, împotriva celor care i-au provocat moartea… știi tu a cui. E ocazia perfectă să-i compromită Jucătorului o noapte care se vrea de pomină. La asta m-am gândit când am poziționat afară două echipaje în mașini sub acoperire. Aștept doar un apel și ieșim la vânătoare, dacă vrei neapărat să mă însoțești.

– Nu mai încape vorbă, dar cu Florin cum rămâne?, se înduioșă Mihaela.

– Ooof, bine-ar fi ca recitalul lui să fie înainte, șopti cu amărăciune Delia.

– Ce e cu mine?, se interesă tânărul, bănuind că și-a auzit numele.

– Nimic de rău, dragul meu trubadur, îl liniști prietena lui. O să-ți ținem pumnii, la orice oră vei cânta.

Privirile lor se întâlniră cu o căldură capabilă să topească gândurile cele sumbre. Era chipeș cum nu a mai fost și Deliei îi părea rău că nu l-a sărutat încă. Ar fi făcut-o acum, dar iubirea era un sentiment sacru, care se banaliza atunci când ochii lumii o pângăreau. Oare va mai avea ocazia după ce va coborî de pe scenă, când aburii succesului o să-l amețească și impresarul îl va pretinde ca pe un produs propriu? El era prea naiv să se opună, prea visător să-și aleagă singur un drum, iar ea era prea mândră să i se ofere, mai ales că venea la pachet cu un copil din flori. O voce cunoscută o smulse din această analiză amară:

– Delia, tu ești?! Nu-mi vine să cred!

Un tânăr blond și elegant, cu bucle ca niște cercei aurii, îi răsărise zâmbitor în față. Era Răzvan.

va urma

Pe fondul dezvoltării sectorului delivery, piața restaurantelor s-a dublat în ultimii doi ani. Brașovul, a cincea piață HoReCa din România - Biz Brasov

22 thoughts on “Pe urmele tatălui (45)

  1. Mărturisesc că sunt tentat să ajung cât mai repede la apogeu, dar nu vreau să calc greșit, uitând pe cineva pe dinafară.
   Mii de mulțumiri pentru lectură și cafea, alături de urări din cele mai prielnice, dragă prietenă! ❤

 1. Ce placut a fost capitolul acesta,am citit intro suflare,mi-a placut foarte mult! O seara frumoasa iti doresc!:)

  1. Mă bucur că reziști încă, ba chiar cu succes, și îți mulțumesc pentru compliment! Să-ți fie serviciul ușor și gândurile plăcute, dragă Gabi! 🙂

 2. deci mai sînt două luni… e clar că autorul trebuie să apară mai repede…
  dacă n-aș fi femeie, aș fac eo glumă stupidă, pedepsindu-l să-i recunoască pe toți. dar sînt și sper să stea după gratii în stil american, nu românesc…

  1. Goana după tatăl atât de prolific se apropie de sfârșit, de aceea capitolul acesta va fi cel mai lung dintre toate, împărțit în mai multe părți. Sper să-ți fie pe plac rezolvarea pe care am pregătit-o!

  1. Bună să-ți fie inima și mereu vioi spiritul, Anușka! 🙂
   Mulțumesc călduros pentru cafeluța minunată! Sper și eu să fie o zi de joi plăcută, deși nu voi ieși astăzi. O zi pe care ți-o doresc și ție desăvârșită, dragă prietenă! ❤

 3. Dintotdeauna am fost de o curiozitate maladiva, încercând sa dezleg misterele de care ma loveam în viata, sa înteleg lucrurile neexplicate stiintific, descoperind ca toate aceste aparente “mistere universale” au o logica si o ratiune ascunse în Cuvântul lui Dumnezeu, iar în acest context – indiferent prin ce spatii si perioade calatoresc real sau imaginar – ori de câte ori ceva nu îmi este clar, apelez la Cuvântul Sfânt, plin de adevar absolut, atemporal, eliberator (AAAE).
  Un Weekend luminat, minunat, binecuvântat cu sanatate, pace, bucurii si împliniri în toate, draga Petru !

  1. Adevărul suprem nu ar fi de înțeles încă pentru noi, dar e bine să-l luăm în picături sau lingurițe, după capacitatea de asimilare a fiecăruia. Poate că pe aceia care au luat din ei cu polonicul, îi numim acum nebuni.
   Să-ți fie duminica plăcută și rodnică în bucurii de tot felul, dragă Iosif!

 4. “Nebunia lui Dumnezeu este mai înţeleaptă decât oamenii, şi slăbiciunea lui Dumnezeu este mai tare decât oamenii.
  El nimiceşte planurile oamenilor vicleni, şi mâinile lor nu pot să le împlinească. El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor, şi planurile oamenilor înşelători sunt răsturnate: dau peste întuneric în mijlocul zilei, bâjbâie ziua-n amiaza mare ca noaptea.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.