Pe urmele tatălui (46)

continuare

Emoțiile acestei întâlniri atât de așteptate acționau ca un anestezic asupra trupului rănit și obosit, în schimb îi produceau o avalanșă de sentimente, din care nici frica nu lipsea. Nu neapărat pentru ce i s-ar întâmpla ei, dar mai ales că ar putea eșua tocmai când trebuia să rezolve cea mai mare problemă cu care s-a confruntat. Și în șah se spune că e cel mai greu să câștigi o partidă care arată ca și câștigată, iar sentimentele necontrolate pot să ducă la greșeli lamentabile. Oare ce mișcare era cea mai potrivită în acest moment?, se întreba Delia privind figura celui care o invita să ia loc în mașină. Era clar că nu voia să iasă, iar ea trebuia să fie negociatorul și ostatica. O postură periculoasă când nu avea armă la ea și stătea alături de un criminal care nu mai avea nimic de pierdut.

– Te asigur că nu ai nevoie de pistol, i-a răspuns fostul polițist gândurilor. Vreau doar să lămurim ce a rămas neclar între noi doi, între mine și restul lumii.

Tânăra comisar a întors privirea spre ceilalți polițiști și le-a transmis cu o voce cât se putea de liniștită:

– Înăuntru e nea Matei, cu care voi purta o discuție și apoi vom ieși împreună. Vă rog să aveți răbdare și să păstrați ordinea.

Ivanciuc a reacționat cu pragmatism și, după ce a ridicat arma de jos, i-a înmânat-o, insistând:

– E mai bine să fiți asigurată, se exprimă el cu un glas protector.

– Apreciez mult, colega, i-a răspuns cu căldură Delia, strângând patul armei în palma dreaptă.

După care a intrat în autoturism, a închis lin ușa și l-a privit insistent pe individul cel mai detestat din viața ei.

– Cum ar trebui să-ți spun acum?, îl întrebă ea fără să-și disimuleze sentimentul care i se citea și pe chip. Vipera, Violatorul, Taurul Municipal, criminal în…?

– TATĂL, e mai corect și politicos, a întrerupt-o el, făcându-i semn că-i rândul lui să vorbească. Eu sunt Tatăl a zeci de mii de copii care s-au născut și se vor naște încă, inclusiv al tău. Aș fi putut și mai mult, dacă nu-mi pierdeam cumpătul la moartea lui Cosmin și aș mai fi așteptat un timp ca să mă răzbun. Dar tot sunt cel mai prolific din lume, iar asta va rămâne în istorie, în genele omenirii…

Delia îl privea scârbită și îngrozită de mândria cu care-și etala faptele josnice, de parcă ar fi fost un zeu al procreației. L-a lăsat vreo două minute să se laude cu realizarea lui unică, după care l-a provocat spre partea tehnică.

– Sămânță are tot bărbatul, dar n-am auzit pe nimeni să dispună de o modalitate prin care să o inoculeze în aparatul reproducător al femeii. Înțeleg că mașina asta e dotată cu un inseminator…

– Ai dedus bine, poate chiar de la primul autoturism pe care a trebuit să-l înlocuiesc. Inseminatorul e o minune a tehnologiei, poate păstra spermatozoidul într-un minuscul ”glonț” de gheață, pe care-l trimite exact în zona cea mai potrivită pentru a intra în uterul femeii și a ajunge la ovulul gata de fecundare. Nicio țintă nu e luată la întâmplare, aparatul detectează de la distanță dacă femela e gata pentru reproducere, iar cea vizată nu poate scăpa de sarcină fără să aibă probleme ulterioare. Acesta este monitorul, iar astea sunt butoanele prin care iau în cătare viitoarele mame. Toate vor avea copii perfecți, așa cum a fost Cosmin și este Robert. După cum ți-am mai spus, avem nevoie de români veritabili, nu corcituri cu gene proaste. Într-o societate conștientă și patriotică, ar trebui să fiu premiat pentru munca mea, mai ales că situația demografică e tot mai deplorabilă și riscăm să fim copleșiți de emigranți. Dar trebuia să apari tu, cu încăpățânarea lui tac-tu, să-mi pui stavilă rolului de a revigora țara. Orașul acesta era doar începutul, aș fi putut însărcina sute de mii de femei, poate milioane…

– Te-ai scrântit de tot, omule!, izbucni Delia. Iar ce-i mai dureros este că ai avut la îndemână o invenție care să-ți ducă la îndeplinire planurile nebunești. Nu-ți dai seama câtă nenorocire ai produs în sufletele fetelor și a familiilor, câte s-au sinucis sau autoflagelat, iar copiii aduși astfel pe lume au mari șanse să fie incestuoși fără să-și dea seama, născând, la rândul lor, urmași cu anomalii. Ca să nu mai zic de crimele pe care le-ai comis, începând cu tatăl meu și sfârșind cu cea de astăzi. Ești un monstru, nu un tată de care vreun copil normal ar putea fi mândru!

Bătrânul ridică din nou mâna, semn că vrea să se apere.

– Au fost pagube colaterale, necesare pentru misiunea mea nobilă. Copiii mei sunt, totuși, prea puțini pentru a risca multe incesturi. La cât de mulți români își schimbă localitatea, dar mai ales țara, sunt sigur că se vor amesteca printre străini, iar sămânța bună va rodi în toată lumea. Pentru tatăl tău îmi pare rău, dar nu era făcut să fie polițist, cum nici tu nu ești. De aceea se duce naibii rânduiala care a fost și ar trebui să persiste de-a pururea. Vai de țărișoara noastră, dacă ajunge la cheremul unor oameni cu concepția ta!

– Patriotismul e unul dintre cele mai josnice motive invocate de cei care-și urmăresc propriile interese, iar acesta e cel mai murdar pe care l-am văzut, a venit cu tărie răspunsul Deliei. Cine a conceput această mașinărie degradantă? Mai sunt și altele? Cum i-ai omorât pe Piciul și pe Jucător?

Erau întrebări pe care tânăra și le pusese de multă vreme, iar acum simțea nevoia presantă să găsească răspunsuri. Nea Matei zâmbea în continuare, plin de sine.

– Ai cumva microfon la tine?, răspunse el batjocoritor. Nu mă deranjează, pentru că finalul îmi aparține. Dar, înainte de a ajunge acolo, pot să-ți satisfac curiozitatea. Aparatul e unic și a fost conceput în Germania, de o echipă în care lucrează și băiatul meu, Robert. Ți-am spus că-i un geniu. La fel ca și Preparatorul de acasă, care are rolul de a împacheta fiecare spermatozoid în mini-glonțul de gheață, muniție care se păstrează în congelatorul de deasupra noastră. Kim era responsabil cu încărcarea Inseminatorului, la fel și cu cea a otrăvii destinată celor care meritau. De aici iau în vizor țintele, cu mare precizie chiar și pe timp de noapte, iar pe capotă, în locul orificiilor pentru spălarea parbrizului, se găsesc țevile prin care ies mini-proiectilele. Simplu și eficient. Apropo, te-ai gândit ce nume îi vei da băiatului nostru? Te asigur că va fi un copil perfect.

– Destul!, izbucni și mai revoltată Delia. E timpul să ieșim din drăcovenia asta și să vii cu mine la secție. Nu mai suport să stau închisă aici, cu un debusolat ca dumneata.

Bătrânul ridică din umeri și îi răspunse cu o oarecare dezamăgire, ca și cum ar pierde un partener de joacă.

– Poți să ieși când vrei, dar eu nu te voi urma. Chiar dacă ai armă și vei vrea să o folosești, planul meu e mai simplu și mai eficient.

– Ce plan!?, întrebă, cu oarecare bănuieli, comisarul.

– Nu ți-am explicat ce rol are butonul ăsta micuț și roșu. N-am crezut că voi avea nevoie de el, dar acum reprezintă soluția problemei. La treizeci de secunde după ce-l apăs, sărim amândoi în aer.

va urma

Button PNG

27 thoughts on “Pe urmele tatălui (46)

 1. Situația s-a complicat în cel mai înalt grad. N-am înțeles dacă nea Matei mai are de gând să îi dea drumul din mașină. A zis că poate ieși, dar probabil cu condiția ca el să poată pleca. Și nu știu dacă poate să fie oprit sau să fie reținut viu.

  1. Totul se va lămuri în partea care urmează. N-am vrut să prelungesc prea mult fragmentul, ținând cont că mai durează pe atât până la deznodământ. Orice e posibil, când ai de-a face cu un obsedat.

 2. Acest episod ma dus cu gândul la experimentele criminalulul de razboi Josef Mengele, si la multi alti urmasi de-ai lui, ascunsi, mascati si acoperiti de sistemele carteziene mondiale ale “omului faradelegii”…Antichrist ! Merci pentru delectare !
  O saptamâna însorita, binecuvântata, fericita, alaturi de toti cei de aproape si de departe, draga Petru

  1. Oameni ca Mengele există și astăzi, iar unii dintre ei sunt sub protecția unor politicieni fără scrupule, dictatori în fapt sau în devenire. Exemplul din povestea mea e fictiv, dar poate deveni oricând o realitate, dacă ținem cont de explozia tehnologică.
   Să auzim de bine, cu bine și cu frumosul, dragă Iosif!

   1. Bioingineria genetica a luat amploare, provocând o competitie internationala morbida între… laboratoare (abatoare) un razboi invizibil, prin distantare, mascare, vaccinare, nedetectabil cu radare la nivele micro celulare, prin metodele vechi ale eugeniei asociate cu moderna criogenie, pregatind omenirea pentru …vesnicie… 🙂 ))
    Eugenia poate fi denumită “toate metodele și practicile de selectare a indivizilor dintr-o populație pe baza patrimoniului lor genetic și de eliminare a indivizilor care nu se încadrează într-un cadru de selecție predefinit”. Poate fi rezultatul unei politici urmărite în mod deliberat de un stat.

   2. Și uite așa devenim niște spartani care elimină embrionii imperfecți (din anumite puncte de vedere), așa cum o făceau și ei după nașterea lor. Deși defectele unor ființe sunt compensate de alte calități, așa cum s-a văzut de-a lungul istoriei. Începând de la animale și terminând cu oamenii.

 3. Doamne ce complicat ,nu stiu ce va urma ,dar sigur Delia va reusi 🙂 ,esti genial Petru cu tot ce povestesti si compui ! ❤

  O zi de miercuri cu soare sa ai petru!
  Un gand curat voi oferi
  un zambet si o imbratisare
  un vers firav nevinovat
  sa ai o zi plina de soare
  si totul sa iti fie minunat ! ❤

 4. Cuvintele tale mă flatează și mă onorează în același timp, Anușka! 🙂
  Pentru ele, ca și pentru vizită, urări și cafeluță îți sunt foarte recunoscător și îți mulțumesc din suflet! O zi apropiată de perfecțiune îți doresc, cu bucurii și satisfacții pe toate planurile, dragă prietenă! ❤

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Fiecare dintre noi pornește pe urmele care crede că sunt mai importante și în ”cititul” cărora se pricepe mai bine. Pe mine mă atrag cele din imaginația mea, în care strecor mereu câte ceva din realitate, pentru condimentare. Să avem amândoi succes în căutări! 🙂

  1. În orice fapte, cât ar fi ele de oribile, se pot găsi motivații din cele mai plauzibile. Începând de la jefuitorii de bănci și ajungând la criminalii în serie care pretextau că ei curățau străzile de oameni fără căpătâi.
   Mulțumesc!

 5. Incredibilî e megalomania unora. Fă ceva,te rog, ca dobitocul să sară singur în aer. Dar nu dintr-odată, ci așa, au relanti, să se defecteze bomba și să stea pe jumate ars pîn-o repară cineva.

  1. Ești într-un gând cu mine, chiar dacă nu suntem de același sex. 🙂 Psihopații de acest fel trebuie să primească o pedeapsă pe măsură, iar tu ai anticipat ceva, doar ești maestru în domeniu scrierilor din toate genurile!

 6. Ce planuri diabolice pot încolți în mintea unora! Și, peste toate, această dorință extremă de a controla viața celorlalți, găsind tot felul de „argumente” incredibile și inacceptabile. Ce să ne mai mirăm de teoriile care au înflorit în ultimul an, cu privire la pandemia de covid 19? Ajungem să credem că totul este posibil, într-o lume tot mai nebună!
  Sănătate și numai bine, dragă Petru! Aștept continuarea! 🙂

  1. Avem exemple de personaje paranoice care au ajuns să facă lucruri terifiante în tot felul de povestiri, dar mai ales în realitate, de unde se inspiră cei mai mulți scriitori și scenariști. Și, precum bine zici, de când oricine își poate expune părerile pe internet, citim tot felul de aberații care-i prostesc și mai mult pe credulii majoritari, și astfel ajung să ne hotărască soarta.
   Mulțumesc pentru lectură și comentariu, dragă Alex! Vine și continuarea! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.