Pe urmele tatălui: Epilog

continuare

A fost nevoie de insistență și multă muncă de convingere din partea medicului și a asistentei pentru a elibera, în cele din urmă, salonul de toți oaspeții entuziasmați și obositori pentru o proaspătă mămică. Micul Tudor trebuia alăptat, iar apoi aveau nevoie să se odihnească amândoi, pentru că dimineață era programată externarea. Arătau amândoi suficient de viguroși, iar Delia voia să iasă în lume cât mai repede, să se bucure de calitatea de părinte și să înfrunte realitatea cu responsabilitate. La asta s-a gândit câteva ore din noapte, somnul îmbrățișând-o doar după ce și-a pus ordine în planurile pentru a doua zi și o parte din cele care vor urma.

S-a înțeles cu Mihaela să se întâlnească în holul spitalului, amândouă în cărucioare și cu câte un însoțitor din familie, pentru a le duce coșulețele cu nou-născuți. Din partea avocatei a venit fratele Doru, care era și pe post de șofer, iar din partea Deliei, fratele cel mai mic, Ionel, la fel de mândru de a-și duce sora și nepoțelul în mijlocul familiei care o aștepta acasă. Bucuria revederii între prietene, dorința de a-și arăta reciproc copilașii și primele impresii care se cereau împărtășite au fost exprimări prelungite până au ajuns în apropierea mașinilor din parcare. Au căzut de acord să meargă împreună la Primărie, în vederea ridicării certificatelor de naștere pentru Tudor și… Luminița. Acest nume frumos și promițător era alegerea tinerei avocate pentru fetița ei drăgălașă. Ocupate fiind să stabilească fiecare detaliu, înainte de a se urca în mașini, nici nu au observat când, în apropierea lor, a apărut un tânăr distins, cu două buchete mari de trandafiri. Asta până când mămica blondă a exclamat cu uimire:

– Florin?! Tu ești?! Ce cauți aici?

Chipul celui vizat radia de sentimente reprimate, greu de definit care din ele predomină, ca într-un cocktail frumos colorat, din care nu ai sorbit încă nicio înghițitură. Făcu o plecăciune și oferi cu generozitate fiecăreia câte unul din buchete, apoi adăugă cu o voce emoționată:

– Am auzit că acum și aici voi întâlni cele mai frumoase mămici, cu cei mai norocoși și drăgălași bebeluși. Nu puteam să ratez această ocazie.

– Foarte drăguț din partea ta, dar noi te știam angrenat în turnee de succes, ca orice vedetă proaspăt lansată, îi răspunse Delia cu un glas la fel de afectat.

– Așa era, dar mi-am dat seama că sunt lucruri mai importante în viața mea decât dorința de a ajunge celebru.

– Și care ar fi acelea?, se interesă tânăra.

Florin se arăta jenat de privirile curioase ale celor din jur, așa că evită răspunsul și se apropie de coșulețul ținut de Ionel.

– E un copil foarte frumos, la fel ca mama lui, rosti el în timp ce-i mângâia o mânuță. Putem să vorbim puțin, între patru ochi?, se adresă după câteva clipe Deliei.

Tânăra se depărtă puțin de ceilalți, urmată de Florin. Acesta îi luă mâna într-a lui și o duse la buze, sărutând-o. Delia simți iar acel fior pe care numai el putea să-l transmită, dar își stăpâni inima și apelă la judecată.

– Ai grijă ce spui și ce vrei să faci, pentru că acum ești stăpânit de emoții, îl avertiză ea.

– Nu-ți spun nimic din ce n-aș fi spus în urmă cu două luni, a început el să se descarce. Doar că atunci eram inhibat, lipsit complet de curaj. Te-am iubit de când mi-ai dat prima țigară, iar dragostea mi se amplifica după fiecare întâlnire cu tine, prin felul tău de a fi. Mi-a trebuit ceva timp să mă gândesc cum să ți-o spun și ce mă voi face dacă mă vei respinge. Dar mi-am luat inima în dinți și am decis că acum e ocazia perfectă. Copilul acesta are nevoie de un tată, iar eu aș fi extrem de fericit să fiu acela.

– Ăsta e modul tău de a mă cere în căsătorie? Încă nu ne cunoaștem ca lumea și nici măcar o dată nu ne-am sărutat. Sunt pași importanți pentru o relație în trei.

Florin se roși, dar își adună toată puterea pentru încă un pas curajos:

– Problema cu sărutul se poate rezolva chiar acum. Dacă o să ne satisfacă, putem merge mai departe.

Delia zâmbi la această propunere inocentă, adăugând altă piedică, pe care o considera mai importantă:

– Dragul meu trubadur, tu ai o pasiune care nu-ți permite să stai într-un loc, să fii aproape de familie. Altfel te usuci și viața îți va fi o corvoadă.

– M-am gândit și la asta, doar nu sunt  copil. Nu mai merg în turnee, ci am să cânt doar aici, în orașul nostru. Soarta a vrut asta, printr-un anonim care a cumpărat restaurantul ”Amore” și mi l-a donat, cu condiția să nu-l înstrăinez. Bănuiesc că are legătură cu tatăl meu, dar mi s-a impus să nu cercetez.

– Extraordinar! Uite o faptă demnă de o poveste cu final fericit. Deci nu vei mai pleca și totuși vei cânta când poftești! Acum, chiar putem să încercăm primul nostru sărut!

A urmat o sărutare lungă și pasională, care i-a lăsat muți de uimire pe toți cei din apropiere. Simțeau că prin el se transmite o iubire care aștepta de mult să prindă contur, să înflorească și să-și transmită parfumul lumii întregi. Doar după ce s-a desprins din brațele tânărului, Delia și-a amintit că se cuvine să-l prezinte asistenței, așa cum socotea că se cuvine.

– Îl aveți în față pe tatăl băiețelului meu și viitorul soț, Mureșan Florin.

După momentul de surpriză, a urmat avalanșa de întrebări, fiecare dorind să afle cât mai multe. Dar cei doi zâmbeau, în timp ce proaspătul tătic a cerut politicos să-i fie înmânat coșul prețios cu mogâldeața de om. Ionel n-a avut încotro, doar bucuria pentru sora lui era prea mare ca să refuze: în sfârșit, va avea un cumnat la care visa toată familia sa. Glasul Mihaelei se auzea deasupra celorlalte, ca un ecou peste toate vocile.

– Mă bucur pentru tine, dragă Delia, dar și pentru mine, că voi avea ca prieteni o familie atât de frumoasă și fericită.

Prietenele s-au îmbrățișat din nou, iar tânăra cu părul auriu a încurajat-o cu convingere:

– Sunt sigur că și voi veți fi fericite, cu sau fără un tată.

După care îi șopti zâmbind la ureche: ”Să nu crezi că-mi va fi ușor. De-acum, o să am de crescut doi copii, dar am încredere că mă voi descurca. Cu ajutorul tău, firește.”

S-a întors apoi spre bărbați și a dat un ordin ca de comisar șef:

– Gata cu sentimentalismele, deocamdată. Să mergem la Primărie și să ridicăm certificatele de naștere. Copiii au nevoie de un act oficial pentru a porni în viață. Iar viitorul mire trebuie să găsească un inel, dacă vrea să facă o cerere în căsătorie ca la carte.

Sfârșit

Viata sexuală în cuplu: 7 ponturi să-ţi stimulezi dorinţa

29 thoughts on “Pe urmele tatălui: Epilog

 1. Felicitări Petru tu ai o imaginație uimitoare și surprinzi cititorul de fiecare dată!Multă insirație să ai în continuare și multă sănătate!

  1. Mulțumesc frumos, dragă Fluturaș! Încerc, pe cât pot, să condimentez povestirile cu idei originale și cât mai mult suspans. Mă bucur mult dacă spui că îmi iese!

 2. Mai happy end decît așa, greu de imaginat… dar îl merităm toți. Și Delia, și Florin, și copilul, și noi, cititorii. Și viața reală ar merita.
  Aștept să-i văd pe toți între coperte!

  1. Am ținut să mă țin de promisiunea făcută în momentele grele ale acțiunii, dar și mie îmi face plăcere să las personajele fericite. Mulțumesc pentru încurajare și să sperăm că vom vedea și coperțile, anul ăsta!

 3. Un final fericit, a meritat Delia sa aiba un partener cu un caracter deosebit de frumos!Bravo Petrica ai un talent deosebit de a atrage cititorii! O seara minunata iti doresc!:)

  1. E un partener cu suflet de copil, dar tocmai de aceea are sentimente nealterate. Va avea ea grijă să-l îndrume de-a lungul vieții. Mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase, dragă Gabi! Îți doresc tot ce-i mai bun și mai benefic! 🙂

  1. Sunt încântat dacă ți-a plăcut epilogul și sper să pornim împreună în alte aventuri, Anușka! 🙂
   Sărut-mâna pentru cafeluță și îți doresc să ai parte de o zi cu multe bucurii, dragă prietenă! ❤

 4. Felicitări, Petru! Parcă și personajele din acest ultim episod vin să-ți mulțumească pentru sfârșitul ce le-ai hărăzit, care pentru ele este un început! În imaginația noastră, desigur!

  1. Mulțumesc mult de tot, Zaraza! Sper și eu ca imaginația fiecărui cititor să meargă mai departe și să țină în viață personajele, în mintea lor ca și într-a mea. O poveste nu se termină cu adevărat niciodată. Aleasă recunoștință pentru susținere, dragă prietenă! ❤

 5. Felicitari sincere, si merci pentru toate ofertele bogate si generoase !
  Daca aceasta interesanta si fascinanta poveste ar fi o tema obligatorie pentru toti cei ce opteaza sa devina politisti, poate situatia precara si slugarnicia majoritatii acestei bransa, s-ar ameliora vizibil, ridicând nivelul de constientizare si responsabilitate al acestora, aparând drepturile cetateanului simplu si cinstit, iar politia româna ar deveni cea mai apreciata institutie publica din România.
  Un sfârsit de saptamâna relaxant, binecuvântat si binemeritat, draga petru !

  1. Mai întâi îți mulțumesc pentru deducțiile pe care am vrut și eu să le transmit! Poliția română e o instituție vitală pentru o democrație adevărată, dar stadiul în care se află ea acum, lasă mult de dorit. Ajungând, după cum s-a demonstrat și în realitate, la colaborarea cu interlopii și, implicit, cu mafia pe care o avem noi. Nu o să uit expresia unui candidat la Academia de Poliție, care spunea pe șleau că, dacă nu va reuși să ajungă în ”forțele de ordine”, va ajunge delicvent. Granița e foarte subțire.
   Să ai parte de zile frumoase, așa cum le văd eu din Seini, dragă Iosif!

 6. BUNA DIMINEATA !!!!
  Un rasarit de soare intr-o ceasca de cafea
  O raza de soare spre inima ta
  Un cub de zahar si un strop de placere
  Sa alunge stresul si orice durere !

  1. Sărut-mâna cu mii de mulțumiri pentru cafeluța cea mai bună a zilei, Anușka! 🙂
   Am întârziat pentru că am făcut un drum până în Baia Mare, primul după aproape doi ani. Am avut emoții, dacă n-am condus de mult, dar am ajuns cu bine acasă, pe la ora amiezii. Trebuie să repet experiența, chiar dacă nu am luat micul dejun… tot de emoție. 😉
   Să fii iubită și veșnic iubitoare, draga mea prietenă! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.