Vacanță – 2021

Poate că ”Pauză” ar fi fost termenul mai potrivit, din moment ce nu plec nicăieri, nici anul acesta. Doar că nu voi mai posta nimic până în data de 27 iunie, însă voi încerca să răspund comentariilor primite pe parcurs.

De ce acum? Pentru că, marțea trecută, am terminat de scris romanul ”Pe urmele tatălui”, iar în urma lui parcă a rămas un loc pustiu pe care ar trebui să-l umplu cu o poveste pe măsura celei precedente. Am nevoie de puțin timp, e necesară o mică perioadă în care să mă desprind de personajele cu care eram obișnuit, pentru a putea intra în pielea altora. Probabil va dura, iar între timp voi scrie proză scurtă, sau voi găsi un subiect care să-mi ofere plăcerea de a-l dezvolta și a fi primit cu interes de voi, primii și cei mai apropiați cititori.

De asemenea, tot săptămâna trecută, blogul acesta a împlinit zece ani de când a apărut pe el primul articol, după care au urmat alte aproape 3000. O vârstă la care nu am sperat și o ocazie de a privi în urmă cu mulțumire. De aceea cred că e bine-venită o pauză, două săptămâni de detașare și planuri pentru viitor. Mai ales că am și alte proiecte pe care să le îndeplinesc în acest timp, cum ar fi pregătirea pentru editură a romanului tocmai terminat.

Așadar, vă salut călduros și sper să ne recitim cu bine peste 19 zile! Între timp, nu vă pierd din ochi și vă doresc inspirație, cu mult spor în tot ce scrieți! 

Download Free Content Clip Art, PNG, 640x640px, Free Content, Area, Computer, Orange, Pixabay Download Free

83 thoughts on “Vacanță – 2021

 1. Adună-ţi forţele, inspiraţia ştiu că va veni, şi ia-ţi timpul necesar! Spor mult în tot ce faci, baftă cu editura şi abia aştept să văd ce ne pregăteşti!

 2. Indiferent unde te afli, importantă e starea de spirit pe care o ai! Așa că îți doresc odihnă binemeritată, poate mai schimbi în această perioadă ceva obiceiuri, de exemplu să bei cafea din castronul de supă și alte metode neconvenționale de a simți o gură de aer proaspăt!
  Concediu plăcut și să ai zile cât mai agreabile!

  1. Mi-e tot mai clar că trebuie să schimb rutina, pe măsură ce se adună anii. Exemplul cu cafeaua e bine-venit, doar că în sens invers. Să reduc din cești, până la doar una pe săptămână. În schimb, să măresc numărul cănilor de ceai.
   Mii de mulțumiri, dragă Zaraza! ❤

 3. Multă inspiraţie şi, de ce nu, odihnă plăcută. Să revii cu forţe sporite.

 4. Relaxare plăcută îți doresc Petre dragă, dar și inspirație pentru tot ce ai nevoie în planurile pe care le ai de făcut.
  Multă sănătate și bucurii îți doresc și să te întorci cu bine pe meleagurile scrisului.
  Numai bine îți doresc ! 😇

  1. Mulțumesc din toată inima, dragă prietene! Cred că relaxarea fizică și mentală e o stare prielnică pentru inspirație și stimularea capacității de muncă. Pentru că și bloggeritul e o muncă, făcută de bunăvoie și cu recompense spirituale.
   Zile rodnice și frumoase îți doresc, la rândul meu! 🙂

 5. Te înțeleg perfect, Mie mi s-a întîmplat chiar zilele trecute să uit cum le cheamă pe niște personaje proprii… am observat că, imediat ce ies din ele și mă duc în altele, mi se șterg automat cele dinainte.
  Mulți ani înainte, de blog, de scris, de toate, îți aștept cu drag revenirea, în orice formă și oriunde, Petru.

  1. Poate fi de bine dacă te poți desprinde ușor de personajele povestirii trecute și, în felul acesta, să te adaptezi mai facil cu cele noi. La mine e mai evidentă această uitare în cazul versurilor, pe care le uit după ce mă apuc să scriu altele. Evident că diferă de la om la om, pentru că vecinul meu, popa poetul, își recită poemele scrise cu ani în urmă, deși se apropie de 80 de ani.
   Mulțumesc din suflet pentru frumoasele urări, Issa!

 6. Sănătate multă și o vară frumoasă! In ceea ce privește inspirația, sunt convinsă că îți va fi alături. Mulțumim pentru tot ce ne-ai dăruit în cei zece ani! 🤗☀️🕊️💖

  1. Mulțumesc călduros pentru încurajare și aștept cu încredere să se împlinească urările tale! Toate cele bune și să ne reîntâlnim cu bucurie!

 7. Vacanță plăcută și… felicitări pentru cei 10! Îți doresc mulți înainte, cu rezultate din ce în ce mai bune, așa cum ne-ai obișnuit!

  1. Mulțumesc cu toată căldura sufletului meu, Mugurel! 10 e un număr frumos, la care nu m-am gândit să ajung atunci când m-am apucat de scris. Acu’ mă uit spre 11, că tot frumos e. 🙂

   1. Eu mi-s cu doi ani mai mic decât tine, dar nici eu nu gândeam la acest 8. Însă nu mă pot compara cu tine, care ai dus blogul la nivel de “atelier de creație” .

   2. Aprecierea ta mă onorează și îți sunt profund recunoscător! Mulți ani blogului tău, care insuflă căldură și sensibilitate prin fiecare postare! După cum e omul care-l însuflețește.

 8. Si pasiunea are limite, la un moment dat simți că nu mai poți merge mai departe.
  Îți doresc relaxare, inspirație și răsfăț.

  1. Ai mare dreptate, pentru că oricât de plăcută ar fi o pasiune, e bine să-i fixăm niște limite. Astfel o menținem benefică și nealterată de stres. Mulțumesc frumos, Ane!

  1. Din moment ce eu mi-s șeful, mi-am permis să-mi ofer această pauză de 18 zile. 😉
   Mulțumesc efervescent pentru pentru urări! Toate cele bune și frumoase ți le doresc și eu, Suzana! 🙂

 9. Felicitari pentru actvitatea de blogger,iti doresc mult succes in continuare,o mica vacanta cred ca e binevenit cateodata,relaxare placuta si multe impliniri Petrica,sper ca revii cu idei excelente! O seara minunata iti doresc! 🙂

  1. Mulțumesc din toată inima pentru minunatele urări și frumoasele aprecieri, dragă prietenă! Și eu sper să revin cu forțe proaspete și idei interesante, dar nu știu ce intenții are Muza. 😉 Zile de toată frumusețea îți urez! 🙂

 10. Bună dimineața draga Petru, eram obișnuită sa spun în mintea mea, ia sa vad cu ce noutăți mai apari, dar, asa cum spui, este bine venita o pauza, mai ales ca trebuie sa te ocupi de romanul care tocmai l ai terminat!! Îți doresc o vacanta reușită (chiar dacă este acasă), spor în tot ce ți ai propus, cu forte noi, și inspirație când o sa apari!!!❤️🤗

  1. Bună să-ți fie inima, dragă Mica! Repede trec două săptămâni și revenim la normalitate, cu alte noutăți care sper să-ți placă și să le placă tuturor cititorilor. O noutate pot să-ți spun de pe acum: mâine sunt invitat la o lansare de carte, prima de când a lovit pandemia. E vorba de un volum de versuri al unei prietene și colege de breaslă. Mulțumesc frumos pentru urări și sper să auzim numai de bine! ❤

 11. La mai multi ani blogului ! ❤
  Relaxare placuta unde muza sa te inspire la povestiri la fel de palpitante ca cele ce le-ai scris pana acum! 🙂

  O zi excelnta sa ai! ❤

  1. Sărut-mâna cu mulțumiri înflăcărate, Anușka! 🙂
   La mulți ani tuturor blogurilor, că avem nevoie de ele! Să ne citim cu drag cât trăim și să ne bucurăm inimile cu povestiri, versuri, glume, imagini și vești din cele bune!
   Mulțumiri și pentru cafeluța proaspătă, la care răspund cu urări de bine și sentimente nobile, dragă prietenă! ❤

  1. Sărut-mâna pentru cafeluța specială, pentru că-i o zi specială, dragă Anușka! 🙂
   Gânduri bune îți transmit și îți doresc să ai, după cum ți-e de bun sufletul și imaculat cugetul! ❤

  1. Sărut-mâna cu aleasă plecăciune și mulțumiri pentru cafeluța de astăzi, Anușka! 🙂
   Să-ți fie ziua luminată de soare, bucurii și tot ce îți dorești, dragă prietenă! ❤

  1. Sărut-mâna cu o întâmpinare la fel de călduroasă ca vizita și darurile tale, Anușka! 🙂
   Îți doresc un weekend frumos și binecuvântat, dragă prietenă! ❤

 12. Merci pentru toate darurile oferite, pentru gândurile exprimate în cuvinte, în proza, versuri, epigrame si glume reusite. Mult har si spor în tot ce vei crea de-acu’nainte !
  Sincere felicitari pentru superbele lucrari !
  “Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui!
  Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, eşti fericit şi-ţi merge bine.”
  Sa auzim numai de bine, zile frumoase si senine, vacanta relaxanta, calda, luminoasa, tie si celor dragi de-acasa !

  1. Mi-a făcut plăcere să întâlnesc și să comunic astfel cu oameni minunați, ca tine și ca alți prieteni cunoscuți în acești zece ani de bloggerit.
   Mulțumesc din toată inima pentru vizite și răbdarea de a mă citi, chiar dacă uneori și inevitabil am abordat subiecte mai puțin populare. Cu toții învățăm și ne adaptăm din mers, prin scris și lectură.
   Mulțumesc pentru binecuvântatele urări și îți transmit gândurile mele bune, dragă prietene!

 13. BUNA DIMINEATA !!!!
  Un rasarit de soare intr-o ceasca de cafea
  O raza de soare spre inima ta
  Un cub de zahar si un strop de placere
  Sa alunge stresul si orice durere !
  Te imbratisez cu prietenie Petru si vacanta placuta in continuare chiar daca ploua ! ❤

  1. Bun să-ți fie inima și mereu bune și frumoase zilele, indiferent de vreme și de vremuri, Anușka! 🙂
   Sărut-mâna pentru cafeluță și gândurile bune, alături de urări binefăcătoare și eficiente pentru orice dorință, dragă prietenă! ❤

 14. Buna dimineata !
  Respira ….gandeste …bucura-te ….iubeste ….
  Este o noua zi din viata , ai privilegiul de a o face frumoasa! ❤ pupici

  1. Sărut-mâna pentru cafeluță și încurajările spirituale, Anușka! 🙂
   Am zâmbit mult și bine încă de când am citit bancurile de la tine, respir cu gândul la anotimpul estival, mă bucur de fiecare rază de soare și iubesc… chiar și ploaia. 😉
   Mult optimism și nenumărate împliniri îți doresc, la rândul meu, dragă prietenă! ❤

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Cu aleasă mulțumire pentru urări și sublinierea comemorării marelui nostru poet, Luceafărul care ne călăuzește mereu spre cultură, spre frumusețea versurilor!
   Sper ca și Muza mea să mă călăuzească spre un nou subiect, demn de o povestire interesantă.
   Îți doresc să-ți fie ziua însorită și sufletul senin! 🙂

   1. Bună să-ți fie inima, Alioșa! 🙂
    Îmi cer iertare pentru că tot am amânat să trec pe la tine, deși știu că postezi articole tăioase și de mare interes. M-am revanșat puțin printr-un popas făcut cu un minut în urmă, deși sunt în vacanță. Sper să revin mai des și să ne citim amândoi cu interes și înțelegere.
    Mult spor și să auzim tot ce se cade! 🙂

 15. Cristos s-a Inaltat ! LA MULTI ANI ! blogului si tie draga Petru. Ai reusit in acesti 10 ani cat altii intr-o viata. Blogul tau este plin de prieteni adevarati si oameni deosebiti. Totul ti se datoreaza prin talentul tau, inima calda si stiinta prin care bucuri fiecare suflet in parte chiar daca Dumnezeu ne-a creat ca entitati unice. Sa ai parte de zile frumoase in aceasta perioada si sa te odihnesti astfel atragand muza care-ti va aduce inspiratie si mangaiere pentru bucuria de a ne aduce scrieri minunate.

  1. Adevărat s-a înălțat!
   Mii de mulțumiri pentru căldura urărilor tale, precum și generozitatea aprecierilor, care mă onorează și mobilizează, dragă prietenă! Are și vacanța farmecul ei, dar tot cu gândul la reîntoarcerea în ”câmpul muncii” sunt. Cu întrebări de genul: oare voi reuși să fiu pe placul cititorilor? Ce poveste ar fi mai atractivă? ș.a.m.d.
   Sper ca zilele care au mai rămas până la revenire să-mi fie prielnice în acest sens. Sănătate, voie bună și gânduri din cele mai bune îți doresc!

 16. Sincer, te felicit pentru terminarea romanului. Mi-a plăcut foarte mult, cum de altfel îmi place tot ce ne oferi cu atâta generozitate!
  Şi acum, îmi permit o întrebare, oarecum personală: ştiți cumva, întâmplător, de ce autoarea blogului “şoapteînamurg” nu mai scrie de luni bune!? Citindu-i blogul, am aflat că vă cunoaşteți sau cel puțin aşa a dat doamna de înțeles!
  În speranța că întrebarea mea nu v-a creat un disconfort, vă mulțumesc!
  Vă doresc să aveți multe momente plăcute, relaxante şi, evident, inspirație!

  1. Sărut-mâna cu recunoștință pentru compliment! Mă bucur mult de fiecare dată când intru în dialog cu un cititor fidel.
   ”șoapteînamurg” scrie în continuare, dar nu publică ultima compoziție, până nu o finalizează. E cea de-a treia și cel puțin la fel de bună ca și cele de până acum, am înțeles din câte mi-a destăinuit. Aștept și eu să o citesc, cu aceeași nerăbdare și mult interes.
   Zile senine și să auzim numai de bine!

  1. Cafeaua asta merge la fix cu un meci de table, după cum sugerează imaginea. Doar de un partener aș mai avea nevoie! 😉
   Mulțumesc mult de tot pentru această bucurie matinală, Anușka! 🙂
   Îți transmit tot ce am mai bun din nordul țării și din partea mea, cu căldura sufletului și aplecarea cugetului, dragă prietenă! ❤

  1. Mii de mulțumiri pentru atenționare, dragă prietenă! Tocmai ce am citit articolul și am rămas profund impresionat! Fiind în vacanță, nu am mai scris și nici nu am parcurs cititorul wordpress, de aceea îți sunt foarte recunoscător că m-ai pus în temă!

  1. Primește o îmbrățișare caldă, cu pupici și de aici, Anușka! 🙂
   Cu o inimă plină de recunoștință pentru cafeluță și frumoasa vizită! O zi minunată din toate punctele de vedere îți doresc, dragă prietenă! ❤

 17. Se spune că o cafea fierbinte combate căldura excesivă mai eficient decât o bere rece. Așa că îți mulțumesc cu atât mai mult pentru ajutorul în lupta cu gradele prea multe pentru mine, Anușka! 🙂
  De asemenea, îți transmit, la rândul meu, cele mai efervescente urări pentru o zi plăcută și rodnică, dragă prietenă! <

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.