33 thoughts on “Epigrama care mușcă

   1. Errr… eu înțelesesem că e preamărit pentru că nu mai scrie… adică slavă Domnului că am scăpat de mâzgălelile scribului cu pretenții literare. Asta-i din ciclul unde dai și unde crapă. 🙂 Îmi cer scuze că am râs.

   2. Expresia ta nu e contrară deloc ideii pe care am vrut să o transmit. Mulți scriitori sunt apreciați dacă nu mai scriu, deci nu mai sunt o concurență pentru cei vii.

 1. Gala Galaction glumea pe seama prietenului Tudor Aghezi și spunea că e atât de conștient de importanța sa, încât nu-și lasă copiii să dea de mâncare porumbeilor, care ca niște ingrați ce sunt îi vor pângări statuia, de care nu se îndoia că va avea parte. 🙂

  1. Mă bucur că există și cazuri în care se poate anticipa valoarea artistului, precum și statuile care îi vor fi dedicate. Dar cred că, mai ales astăzi, invidia și concurența e atât de mare, încât puțini dintre ei apucă să se bucure de aprecierea cuvenită. Cu excepțiile firești, mai ales dacă sunt ajutate de o promoție majoră.

 2. Poate ca aceasta paradigma ar trebui schimbata si artistilor sa li se recunoasca meritele ‘life’…:)
  Ideea este ca spatiul este vast si toti au locul lor sub soare. A crede altfel este… nefiresc, ca sa ma exprim delicat! 🙂
  Numai bine si inspiratie, Petru!

  1. Regretata mea profesoară de limba română, creatoare și ea, m-a avertizat că acest domeniu e ca o junglă în care scriitorii se mănâncă între ei, invidia e după colț, iar criticii te îngroapă de viu. Doar după ce mori și nu mai reprezinți o amenințare, mai poți fi băgat în seamă. Dar dacă ai mult talent, ambiție și perseverență și ceva noroc, sunt șanse să reușești înainte de a închide definitiv ochii.
   Mulțumesc mult și frumos, Suzana! 🙂

 3. Iti doresc sa ai parte de inspiratie cat mai multa! Aprecierile vin!O seara faina iti doresc!:)

 4. De cand cu Revolutia ’89 nimic nu mai este apreciat ,se fura si se minte intr-un stil barbar

  Te pup si te imbratisez Petru ptr. un sfarsit de saptamana binecuvantat cu ce-ti doresti ❤

  1. S-au inversat valorile, iar astăzi, dacă ai parte, nu se mai cere carte. Mai degrabă poți trăi de pe urma cărților de joc, decât dacă scrii cărți de citit.
   Mulțumesc pentru cafeluță, cactuși și bombonele, Anușka! 🙂
   Să fi iubită și mereu iubitoare, dragă prietenă! ❤

 5. Bine punctat mesajul epigramei. Și bună precizarea doamnei profesoare, cu privire la „jungla scriitorilor”. Dar, după cum se știe, „nimic nu este nou sub soare”, iar invidia unora asupra altora e veche de când lumea. Că unii abia așteaptă să le moară concurența… e treaba lor. Uită că și pentru ei au alții „așteptări” de trecere spre eternitate. Dacă are cine să-i invidieze, căci dacă n-au… e și mai trist!
  Cu statuia și prețuirea postmortem… e treaba posterității. Cel în cauză nu va mai avea vreo problemă. Nici măcar cu porumbeii! 😀
  Multă sănătate și bucurii să avem acum, când încă ne mai bucurăm de viața aceasta! 🙂

  1. Viața e o competiție permanentă, iar lumea literaturii nu poate face excepție, doar tot oameni sunt și scriitorii. Cei mai noi trebuie să fie cu mult mai talentați pentru a fi acceptați, iar după un timp poate interveni și printre aceștia blazarea și teama de a nu fi dați uitării. E firesc, doar că nu întotdeauna concurența e loială. Cei mai tineri ar trebui susținuți și încurajați, nu priviți ca niște intruși care trebuie să aștepte ani de zile până sunt băgați în seamă.
   Sănătate și vigoare, cu vreme frumoasă și adieri binefăcătoare, îți doresc la rândul meu, dragă prietene! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.