34 thoughts on “Epigrama care mușcă

 1. Traiasca democratia “statului” de…(pe) dre(a)pt(a) ! 🙂 )))
  Cel mai inteligent sfat,
  când esti bun la plagiat,
  e sa te-angajezi la…stat,
  visând la al tau regat
  relaxat, apreciat, asigurat…
  O seara sublima, relaxanta si senina, draga Petru !

  1. Asta da democrație! Până și capitaliștii sunt invidioși pe angajații la stat din țara noastră. Pe la ei trebuie să muncească serios și nici nu-s plătiți atât de bine. 😉
   Toate cele bune și frumoase, plus un soare cu puteri sporite, dragă Iosif!

 2. E obositor rău de tot să stea săraci pe scaune….,unu și unu 😂 Oboseală cronică 😂
  Râd eu da… Nu-i de bine! I-aș trage în țeapă pe toți!
  Vise frumoase!🤗

  1. Au avut ei grijă să se blindeze cu legi prin care nici măcar nu pot fi concediați, darămite să fie trași în țeapă. Țeapă ne dau ei mai degrabă!
   Gânduri bune și urări pe măsură! 🙂

 3. Foarte mare interes dau pentru binele nostru…mai ales acuma….!Trece ziua si vin banii,cam asa!O seara faina iti doresc!:)

  1. E una din moștenirile lăsate de Epoca de aur, un nărav care în loc să se amelioreze, s-a amplificat și ne trage în jos ca o piatră de moară. Sănătate și o zi de toată frumusețea, dragă Gabi! 🙂

 4. De cand lumea politicii asa a fost mereu ,niste mancai si mincinosi,trag de timp fara sa faca nimic,c sa le treaca mandtul 🙂

  Te imbratisez cu drag si iti doresc un sfarsit de saptamana fericit !

   1. Vedem că își permit să tot meargă în schimb de experiență, prin țări mai civilizate. Doar că nu se leagă nicio experiență bună de ei, ci tot din alea rele. 😦
    Sărut-mâna pentru cafeluță și îți doresc o zi cel puțin la fel de frumoasă cum se arată în Seini, dragă Anușka! ❤

 5. În trecut, îi numeam boieri, acum îi numim parlamentari și baroni locali. Și într-un caz și în celălalt, ei sunt trădătorii de neam și țară pentru “un pumn de galbeni” și o viață de huzur pe spinarea omului de rând credul în minciunile lor poleite. Aceste “Frumoase adormite” ar trebui trimise cu sapă și hârleț la lucrat pământul țării și la făcut drumurile, dar plătiți cu ora sau cu venitul minim pe economie. Mulțumesc pentru împărtășirea acestei epigrame ce reflectă adevărul în care se scaldă țara de prea mult timp.

  1. Prea s-a înrădăcinat mentalitatea asta canceroasă, prin care țelul românului este să-și găsească un ”loc călduț”, cu salariu bun și fără bătăi de cap. Iar în timp ce statul e darnic cu astfel de posturi, întreprinzătorul de bună credință trebuie să se lupte cu birocrația și năravurile celor care ar trebui să-l servească, pentru că de aceea e plătit. Mulțumesc și eu pentru vizită și rezonanță!

 6. Nu ar putea fi o regula de genul: dormi, insa ramai fara bani? Oare atunci
  s-ar trezi? Nu stiu, ma intreb… Sau la fel daca tot timpul taci, in loc sa vorbesti despre problemele
  celor care te-au votat….
  Sinistre aparitii! Si buna epigrama!

  Weend placut, Petru!

  1. Problema este că tot ei fac regulile, pe principiul ”cine-mparte, parte-și face”. E nevoie de o minune ca să se schimbe cu adevărat ceva, văzându-i pe toți cei care au ajuns la butoane.
   Mulțumesc frumos pentru apreciere, Suzana!

 7. Foarte bine punctat, dragă Petru! De mai bine de 30 de ani ne confruntăm cu această mare problemă, a „aleșilor” neamului, oameni care s-au dovedit în majoritatea lor, niște paraziți de joasă speță. Atât de mult nu le pasă de țară, de popor, încât dorm în nesimțire, nefăcând absolut nimic, iar românii așteaptă să le fie mai bine, de pe urma „muncii” acestor trântori!
  Și ce sprinteni sunt în perioada alegerilor! Aleargă cât pentru…. 4 ani. De-aia sunt atât de epuizați…
  Sănătate și numai bine, dragă Petru! 🙂

  1. Mă bucur că gândim la fel, iar ca noi sunt încă mulți alții, după cum citim pe bloguri, în articole din ziare, vedem în reportaje TV și alte căi mass-media. Păcat că toate aceste critici, uneori chiar foarte dure, sunt trecute cu vederea de cei vizați, de parcă ar fi ori nesimțiți, ori analfabeți. Ba mai mult, unii dintre cei care îi arătau cu degetul și îi beșteleau în fel și chip, odată ajunși în rândul lor se comportă la fel ca aceia pe care-i criticau. De unde putem deduce că e un cancer întins pe toate nivelele societății.
   Salutări călduroase și urări de bine eficiente, dragă Alex! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.