Citindu-l pe Petru Racolța. Cartea “Pe urmele tatălui”!

Vorbe pentru suflet...

Petru Racolța s-a născut (a. 1956) în comuna (pe atunci, acum e un orășel cochet) Seini, județul Maramureș. Poate că ar fi devenit zidar, – spune Petru, – ca tatăl și bunicul lui, așa cum a devenit și fratele lui mai mare, dar destinul a avut alte planuri pentru el. Astfel că, la numai șase luni de la naștere, a fost lovit de o poliomelită nemiloasă care l-a marcat pe viață lăsându-l cu sechele serioase la ambele picioare. Din cauză că nu se mai putea deplasa, nu a fost acceptat la școala din localitate, decât în clasa întâi. „Mama a fost cea care s-a zbătut ca o leoaică să mă înscrie la o școală specială, din Jucu de Sus, ”ca să ajung om între oameni” îmi zicea ea.” Petru Racolța a început să scrie cu povestiri scurte și nuvele, publicate în două volume sub titlul ”Povestirile unui maramureșean” (editura Eurotip…

View original post 725 more words

40 thoughts on “Citindu-l pe Petru Racolța. Cartea “Pe urmele tatălui”!

  1. Mulțumesc frumos, Zaraza! Iar a intervenit o surpriză plăcută, datorită căreia fragmentul din ”Fructul interzis” se amână pe joi. Astfel de motive să tot fie! 🙂

   1. Ni se pune la încercare răbdarea, dar mai scuturăm sacul și mai găsim! 😀 ❤ Așteptările în ce privește următorul episod au un farmec aparte!!

 1. Felicitari si la mai mare, cu speranta de ecranizare ! Multa sanatate si inspiratie în continuare, draga Petru !

 2. Tii, și eu care credam că pe urmele tatălui înseamnă că Delia are un tată polițist și i-a călcat pe urme în carieră. 🙂 Până și titlul te pune pe gânduri. Bravo, Petru!

   1. Din păcate editura nu mă ajută în acest sens. Ar fi fost ideal să putem aranja noi doi un fel de troc, dar deocamdată… nu-mi sunt boii acasă so to say. Dar dorința de a citi romanele tale este la fel de vie ca atunci când am aflat de ele.

   2. Te rog să-mi spui cum și dacă pot să te ajut în această privință. Eventual, dacă îmi trimiți adresa poștală prin e-mail, mă ajută soră-mea să ducă la poștă plicul, free.

 3. Am fost la articolul original – am citit cartea. Drăguţă blonda de pe copertă, dar cam rece, ca orice poliţistă. 🙂

  Nu ştiu cum merge cu ecranizările prin România “modernă” dar dacă ăsta ţi-e visul atunci îţi urez multă baftă în îndeplinirea lui cît mai rapidă şi într-o formă cît mai benefică şi plăcută tuturor!

  Felicitări pentru realizare! 😉

  1. Am ales fata dintre mai multe imagini arătate de Sandra Segal, autoarea coperții. Celelalte fete erau prea fierbinți pentru o polițistă reală. 😉
   Ecranizarea unei povestiri de-ale mele e o utopie, dar știi tu că mie îmi place să visez. 🙂

   1. Ai făcut alegerea corectă, cel puţin dintr-un anume punct de vedere. Da’ pe coperta spate nu putea şi Delia să aibă nişte colege mai… sexy? 😛 😆
    Glumesc. E bine aşa cum e.

    Visurile nu ni le poate lua nimeni, da’ mulţi se înghesuie să le împiedice realizarea. 😉

 4. Prin această carte am primit răspunsul pe care vi-l cerusem cândva Citind din carte, am aflat că nu sunteți unul dintre cei doi frați Racolțea pe care i-am cunoscut cu zeci de ani în urmă, la Lugoj, după care fetele se dădeau în vânt, fiind doar o asemănare de nume.

  1. E diferență și de nume, eu fiind Racolța, nu Racolțea. Chiar și din cei cu numele identic se întâmplă să nu îmi fie rude, deși locuim pe aceeași stradă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.