Epigrama care mușcă (CXLV)

După Adrian Năstase, și ministrul Darius Vâlcov a vrut să impresioneze printr-o colecție de tablouri achiziționate la negru.

POLITICIENII ȘI CULTURA

.
Miniștrii-au găsit o poartă
Să facă școală de artă,
Însă, după „promovare”,
Scriu cu toți cărți… la-nchisoare.
.
P.S. – După o sugestie venită de la Printre extreme.

23 thoughts on “Epigrama care mușcă (CXLV)

  1. Bine mai zici, Petru.
    Pur si simplu te îngrozeşti când zilnic vezi în mass-media, câte mârşăvi au făcut mai marii noştri şi cât de mult ne-au mai furat. Cred că nicio ruşine nu mai au. Zilnic mă întreb: “oare cine mai cade?”
    O seară liniştită îţi doresc, Petru. 🙂

    1. Există niște „căței”, printre care cel mai lătrător e Mircea Badea – omul care se schimonosește lamentabil pentru stăpânul său -, ce nu-s deloc de acord cu arestările recente, mai ales că sunt vizați cei mai corupți și bogați oameni: parlamentarii, miniștrii și „oamenii de afaceri”. C-așa-i în democrație. 😉
      O zi apropiată de perfecțiune îți urez, Ștefania! 🙂

  2. Atata timp cat nu mai este ” comunism ”, o ideologie a egalitatii proprietatii de stat, iar statul eram noi, este demos-cratos, ideologia ” vointii libere a poporului ”, fiecare are dreptul sa fie cat de sarac va vrea, sau cat de bogat isi va dori, indiferent de metodele de imbogatire si cum furaciunile erau mai lesne si mai mari de la stat, ” afaceristii ” de azi si de ieri, vor fi infractorii de maine, sau invers, in functie de clanul care e la putere, cand pica guvernul, se vor ridica altii si tot asa, bine ca Romania este un izvor nesecat de bogatii … ma intreb cine va cumpara ” Uratenia Pamantului ”, care va lua de la gura romanilor iarasi multe milioane de euroi, ai idee ?

    1. „Cu cât e mai sărac poporul, cu atât mai bogați sunt cei care-l conduc”, e un adevăr care a fost mereu demonstrat. Un exemplu concret este Rusia, unde s-au născut miliardarii peste noapte. Fără muncă sau afaceri cinstite, bineînțeles!

    1. Tot istoria o să-i judece cum se cuvine… dacă istoricii vor fi obiectivi și nu aserviți. Să-ți fie ziua precum ți-e sufletul, draga mea prietenă! 🙂

  3. Istoria este falsificata in functie de guverne, de oranduiri sociale, iar noi fom fi in ceata mereu … problema este ca dupa creizele financiare fabricate, de-a lungul istoriei s-a dovedit ca au urmat razboaiele… sper sa nu urmeze unul in timpul vietii mele…

  4. Asta-i cea mai mare gluma pe care o aud mereu in toata viata mea, ca votam !!! Hahahaaa, ai votat tu vreodata vreun patriot ales de tine ? Se voteaza numai cei care se baga in seama singuri, isi fac reclama pe banii nostri, fura banii nostri, fura investitiile bunicilor si parintilor nostri adica fabrici, uzine, CAP, SMA , turism si ce s-a mai construit in regimul trecut, fura tara asta continuu fiindca este un izvor nesecat de bogatii, resursele naturale date de Dumnezeu, ni le ia altii, care au fost construite cu sudoare si aparate de stramosii nostri romani si pe care si le-au insusit ei, iar eu cu votul meu sa-i ridic tot mai sus ? Eu singura sa-i dau sansa sa ma fure continuu ?

    1. Recunosc că nu prea am votat prea des, dar ultima dată am pus ștampila pe Klaus Johannis, pentru că Victor Ponta era chiar o catastrofă în rolul de președinte al țării. Nici cel ales de majoritatea românilor nu e perfect, dar măcar e decent și apreciat de Comunitatea Europeană. E bine să alegem răul cel mai mic și cum a spus Iisus: „să dăm Cezarului ce-i a-l Cezarului”.

      1. Adica sa platim birurile grele politicienilor din Romania cat si UE si FMI, o tripla asuprire, europeana, nationala si locala, si ce mai ramane sa-i Dam si lui Dumnezeu, adica sufletul !

  5. Mai devreme sau mai tarziu, oamenii ipocritului fost presedinte, vor ajunge in arest preventiv si-apoi, in puscarii caci n-au stiut decat sa FURE din banul public ……………….
    Mi-e sila de ei si de cel care timp de ZECE ani i-a protejat ……………..
    La Multi Ani si-aici, Petru ! 🙂
    Aliosa.

    1. Noi plătim când greșim și chiar cu vârf și îndesat. Să plătească și ei, în fața legii și apoi a lui Dumnezeu.
      Mulțumesc din suflet pentru urare! Un weekend minunat și o Duminică a Floriilor binecuvântată îți doresc, Sandule! 🙂

  6. Foarte adevărat! Aşa ce talentaţi se descoperă în închisoare…
    O veste bună am aflat de dimineaţa: se va înfiinţa colecţia. “Biblioteca pentru hoţi” – care va publica “capodoperele” puşcăriabililor! Să vezi îngrămădeală la cumpărat cărţi! Ha, ha! 😀

    1. Mă bucur că mi-ai dat de veste, să pun deoparte niște roni, că pușcăriașii își vând scump operele! 😉
      Mai învățăm și noi câte ceva, dacă-i citim. 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.