Notițe din viitor

202 A.C. Nu-mi vine să cred că în urmă cu aproape două secole s-ar fi scris ”2020 Anno Domini”, ”era noastră”, ”anul curent” sau ”după Hristos”, iar acum, acele două litere au o explicație atât de lugubră: Anul Covidului.

Stau în fața tastaturii și-mi atenuez emoțiile scriind aceste notițe pe care probabil le voi șterge ulterior. În câteva minute voi deveni tată, iar asta e cea mai mare împlinire pentru bărbatul din zilele noastre. Eu și partenera mea de viață ne-am dedicat aproape un deceniu acestei împliniri, iar eforturile noastre vor fi răsplătite, spre bucuria noastră și a invitaților veniți pentru a fi de față. Nașterea unui copil e un miracol în aceste vremuri, când omenirea numără circa optzeci milioane de pământeni și e în scădere continuă.

Am citit multe articole despre viața dinainte de virusul care a umplut cimitirele de pe întreaga planetă, dar tot nu-mi vine să cred. Se spune că erau peste opt miliarde de oameni atunci când a lovit nenorocirea, dar, în îngâmfarea lor, au nesocotit aproape complet capacitatea lui de transmitere și cea de continuă schimbare. Mulțimi de oameni se revoltau doar pentru că trebuiau să poarte mască sau să păstreze o anumită distanță de siguranță. Această atitudine a creat un mediu perfect pentru agravarea pandemiei, iar vaccinurile care se tot inventau nu țineau pasul cu evoluția continuă a virusului, în timp ce el se întărea continuu și se răspândea tot mai ușor.

Aflu că, pe atunci, oamenii și-ar fi dat viața pentru o petrecere cu mulți invitați, posibil contaminați. Pentru o excursie în străinătate, alături de străini care nu respectau regulile de prevenire a infectării, pentru o îngrămădeală prin magazine, piețe (așa li se spunea pe atunci unor magazine în aer liber) sau săli de spectacole. Nu cred că toți o făceau pe eroii, ci mai degrabă din neștiință sau iresponsabilitate. Astfel și-au ucis o parte din familie, prieteni și vecini, iar pentru supraviețuitori, regretele au venit prea târziu. Mulți s-au sacrificat mergând la muncă în echipe care se contaminau ușor, din dorința de a-și întreține familia. E drept că unii erau nevoiți, dar alții o făceau pentru a aduna mai mult decât era necesar, nu cumva să rămână fără bani de călătorii în străinătate, de mașini luxoase și de un confort care să epateze. În puțin timp s-au umplut spitalele, medicii mureau la datorie, iar cadavrele se strângeau în cupele excavatoarelor și se aruncau în crematorii improvizate.

Prea târziu și-a dat omenirea seama cu ce au de-a face, după ce toți supraviețuitorii au trecut prin infectare măcar o dată. Iar sechelele lăsate de virus erau din cele mai diferite și grave, pe măsură ce Covidul evolua. Și mai dramatic a fost când s-a aflat că fertilitatea speciei noastre putea fi compromisă definitiv, iar prin asta se ajungea la dispariția omenirii în câteva secole. Puțini copii se mai nasc în aceste vremuri, Covidul e mai puternic ca oricând și se transmite foarte ușor prin aer, la zeci de metri de la sursă. De aceea purtăm mereu mască – și când dormim -, ne întâlnim rar cu alte persoane, și numai dacă sunt bine cunoscute. Aerisim locuințele doar noaptea, câte o oră, iar cumpărăturile ni se livrează cu drone. Televiziunea nu mai există de mult, dar socializăm virtual prin internet și telefonie, după un orar bine stabilit, pentru a evita suprasolicitarea liniilor. Depanatorii sunt puțini și cu greu se încumetă să riște o expunere, chiar și în exterior.

Mai aflu din articolele istorice că natura era aproape de sufocare, în urmă cu două sute de ani. Acum, dealurile și munții sunt înțesate de păduri verzi, izvoare limpezi și animale de tot felul, chiar și din care erau atunci pe cale de dispariție. Oceanele freamătă de viață pură, iar plajele sunt curate ca lacrima. Le admirăm în imagini transmise pe diferite siteuri, dar mai există și astăzi câte un sinucigaș care vrea să vadă cu ochii lui. De obicei, aventura lui se termină tragic…

Sunt chemat chiar acum să-mi văd copilul, dar promit să revin după ce mă mai slăbesc emoțiile!

Am un fecior sănătos! Să ne trăiască și să ducă mai departe fertilitatea speciei noastre, atât de greu încercată! Sunt foarte fericit, dar am avut parte de o mare uimire: băiatul s-a născut cu fața acoperită de o piele fină, exact ca o mască. L-am întrebat pe medicul care a ajutat la venirea lui pe lume, dar și lui i-a trebuit un timp să se lămurească. Zice că genele noastre au răspuns în felul lor pandemiei, pentru a ne proteja de la naștere. Masca e elastică, se poate da jos de pe nas și gură, în perioada alăptării, după care se ridică la loc. Tot medicul m-a avertizat că masca se va usca și apoi regenera în câteva ore, pentru a-și păstra eficiența. Nu mai auzise despre vreun caz similar și tare nerăbdător era să împărtășească această veste cu lumea întreagă. Se dovedea încă o dată că natura ne vine în ajutor la nevoie, oferindu-ne o armă în plus pentru a lupta cu acest inamic periculos cum nu am mai avut.

Speranțele au renăscut odată cu noul nostru copil, iar eu le-aș transmite lumii întregi, din trecut, prezent și viitor. Poate găsesc o cale prin care voi reuși să expediez aceste notițe măcar în anii de început a Covidului. Nu știu dacă-i adevărat, dar circulă niște informații pe internet cum că ar fi aterizat câteva nave cu extratereștri. Am văzut și câteva poze, iar culmea e că toți purtau mască. Or fi fost și ei afectați de vreun virus asemănător sau se tem de al nostru? Vestea despre proaspătul nostru născut s-ar putea să-i aducă la noi, iar ei să știe cum aș putea să vă expediez în trecut acest mesaj. Poate o să vă fie de folos, iar copiii nu vor fi nevoiți să vină pe lume cu mască.

Călătoria în timp este posibilă | EnergiaConştiinţei.ro

 

32 thoughts on “Notițe din viitor

  1. Poate chiar n-ar strica pentru unii să vină pe lume direct cu masca pe figură, poate așa vor înțelege mai bine de ce trebuie purtată și nu așteaptă invitații speciale când să o poarte..
    Câteodată realitatea bate orice expunere SF datorită unor categorii de oameni care nu vor să respecte niște restricții minime, măcar atunci când ar fi riscul mai mare de contaminare..
    Weekend superb îți doresc, Petre!

    1. Nu putem ști până cât va ține această pandemie, dar e bine să luăm toate măsurile de precauție, cât ar fi de incomod uneori. Prea ne-am răsfățat, o bună parte din noi, de parcă tot pământul ne-ar aparține și vom rămâne mereu stăpânii lui. De fapt suntem o specie trecătoare, la fel cum au fost altele, înaintea noastră, iar planeta își va reveni și după dispariția noastră. Chiar dacă va fi nevoie de un miliard de ani.
      Duminică de toată plăcerea și frumusețea, Ștef!

  2. Și în viitor, oricât de sumbu, vor fi luptători care să continue viața!Și nu se vor bucura de lucruri pe care noi azi le considerăm banale, de aruncat( pădurile tăiste masiv)!

      1. Mă tem să spun, dar cam sunt premoniții adevărate ce scrii..nici eu nu văd cum se va izola acest virus curând! Natura e cam demonică la capitolul distrugere, dar să nu uităm că și virușii sunt forme de viață! Natura creează viață și metode de a susține! Nu trebuoie să plecăm fruntea!

      2. Oamenii sunt de mai multe feluri și mă bucur că noi suntem dintre aceia care nu pleacă fruntea. Gânduri bune și speranțe vârtoase să ai mereu!

  3. La multi ani sa îti traiasca,
    prunc sanatos fara…masca.
    Căci de doua mii de ani,
    suntem pacaliti cu bani.
    Iuda cu treizeci de-arginti,
    aprobat de “sfinti” parinti,
    L-a vândut pe Dumnezeu,
    Antichristului cel rau.
    Iar acest sistem bizar,
    secular, chiar milenar,
    A falsificat Scriptura
    provocând pe Terra …URA…

      1. Masca-i o ipocrizie
        impusa de interese,
        fricosii cu amnezie
        azi cer date si adrese.
        Cei care manipuleaza
        de la început planeta
        Azi ne inventariaza,
        mâine ne cânta …trompeta. 😀 😀 😀 )))

  4. Suntem obligati sa purtam masca si sa pastram distanta,ai dat de gandit intr-adevar cum vom trai in continuare mai ales generatia de astazi!Un weekend placut iti doresc! 🙂

  5. Draga Petru ,f.f. interesant articolul si mie personal imi este teama de aces virus ucigas.
    Sper ca Bunul Dumnezeu sa ma apere si pe cei care inteleg sa poarte masca ❤
    O cfeluta ptr. o duminica binecuva ntata! ❤

    1. Trebuie să recunoaștem că trecem printr-o încercare fără precedent, cel puțin de când ne știm noi. Numai de noi depinde dacă vom avea un milion de victime sau mult mai multe. Doar acei care au pierdut pe cineva știu cu adevărat cât de groaznic poate fi, iar noi ar trebui să le fim alături, măcar prin respectarea măsurilor de siguranță.
      Mii de mulțumiri pentru vizită și cafea, Anușka! 🙂
      Îți doresc o zi răcoroasă, măcar cum se anunță azi și la mine, dragă prietenă! ❤

  6. Si eu cred că este un moment de răscruce. Imi vine in minte un indemn din Biblie:”Cine are urechi de auzit să audă”
    Felicitari pentru text!

    1. Din păcate, observăm adesea că nici cei mai evlavioși oameni nu știu când și la ce trebuie să plece urechea pentru a auzi ceea ce trebuie și a pune în aplicare.
      Mii de mulțumiri!

  7. Foarte interesanta lectura, dar mai interesant este ca putem observa, cum noi ca oameni ne_am schimbat comportamentul, instaurata este pe prim plan frica, bine ca nu toți oamenii conștientizează grava situație în care ne aflam, măcar sa fie purtata acea masca!! 🤔Nu știu ce timpuri vor mai veni, nu bune după mine!🤔Domnul sa ne aibă în paza lui!!! 🙏❤️

    1. Mulți dintre noi sunt, într-adevăr, cuprinși de frică, în timp ce alții nu vor să creadă nici acum că există cu adevărat această nenorocire. Iar pentru a învinge o boală, trebuie, întâi de toate, să-i accepți existența. Acesta este cel mai important pas și în combaterea problemelor psihice.
      Zile cu gânduri bune și vești pe măsură! ❤

  8. Foarte interesant text. „Amintiri din viitor”? Greu să se mai încumete cineva la așa ceva. Dacă literatura unui mare scriitor ca Jules Verne, aproape că a profețit niște evenimente și descoperiri din zilele noastre, la cum evoluează lumea de azi… greu să mai anticipeze cineva, ceva, despre ce va fi mai devreme sau mai târziu. Nu putem decât să ne închipuim, să ne imaginăm, să sperăm…
    Numai bine, dragă Petru! O zi superbă! 🙂

    1. Imaginația omului a fost întotdeauna de nestăvilit și este inspirată nu numai de visuri, ci și de realitatea din jur. Uneori vrem să corectăm relele pe care le vedem, iar alteori simțim nevoia să tragem un semnal de alarmă într-un mod plastic și cât putem de veridic. Perspectiva oferită de mine arată dramatic pentru om, dar foarte benefic pentru fauna și flora planetei. Suferă o specie, dar se revigorează alte zeci sau sute de mii.
      Sănătate bună, vigoare deplină și să auzim numai de bine, dragă Alex! 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.