Minte sănătoasă, sub un păr sănătos

Pe văru’ Ghiță nu-l mai văzusem de vreo 20 de ani. Locuia de multă vreme în celălalt capăt al țării, unde-și întemeiase o familie. Anul trecut, însă, de zilele orășelului natal, am auzit că a venit în localitate și eram tare curios să-l întâlnesc. Nu numai fiindcă eram veri primari și aveam amintiri frumoase care ne legau, dar și pentru a ne compara fizic și mai ales cum ne-a evoluat chelia! Știam încă de pe vremea adolescenței că vom avea probleme cu căderea părului, din cauza genelor moștenite. Tații noștri fiind frați și având o calviție exagerată de la o vârstă medie, ne-am dat seama că nici noi nu vom scăpa de această problemă. Eu m-am convins că e așa în anii care au urmat și mă pregăteam să-l „înțep” cu câteva ironii, când îi voi vedea și lui chelia.

Doar că replicile acide pregătite mi-au rămas fără țintă când am văzut bogata podoaba capilară a vărului meu. Eram intrigat și, după ce am trecut de formulele obișnuite de revedere, mi-am exprimat nedumerirea. El a zâmbit cu emfază și mi-a spus că a găsit soluția de a combate moștenirea genetică. Curiozitatea nu-mi dădea pace, așa că l-am invitat deoparte, la o masă mai ferită, și l-am rugat să-mi povestească de-a fir a păr despre ce soluție e vorba. Iată mai jos ce mi-a destăinuit văru’ meu Ghiță.

farmec1

De mai mulți ani a aflat de kitul pentru regenerarea părului din gama Gerovital Plant tratament. Știa că se confruntă cu probleme legate de lipsa vitalității părului, prin căderea lui, uscarea și îngrășarea excesivă a scalpului. Acest kit, însă, acționează prin vitaminele A, E și B5, prin restructurarea părului degradat, prin extractele vegetale, demonstrându-și eficacitatea în stimularea creșterii sănătoase a firului de păr, dar și prin hidrolizatul quaternizat de keratină, ce regenerează structura firului de păr, oferind luciu, protecție și o creștere a rezistenței la rupere. Unde mai pui că parfumurile proaspete, delicate, balsamice te învăluie și îți dau o senzație de prospețime naturală.

kit_regenerare_Farmec

Serbarea orășelului era în toi, dar eu eram fascinat mai tare de acest kit pentru regenerarea părului, despre care ceream cât mai multe amănunte. Și pentru a nu-l plictisi cu întrebările mele insistente, le alternam cu câte o halbă de bere și un platou cu mici proaspeți făcuți. În felul acesta am reușit să aflu secretul pentru regenerarea părului din gama Farmec, iar apoi să-l pun în aplicare. Mai bine mai târziu decât niciodată, mi-am zis.

Fiind nevoie de două cure anual, am făcut-o în toamnă pe prima, iar acum, în primăvară, pe cea de-a doua. Deja simt efectul, iar părul nu-mi mai cade la fiecare pieptănat. Această satisfacție mă face să fiu mai optimist în gândire, ceea ce duce la rezultate mai bune în activitatea mea de zi cu zi. Aspectul fizic e important pentru respectul de sine, însă acesta pornește de la chipul pe care-l vezi zilnic în oglindă. Iar părul e rama chipului tău.

Acest articol participă la competiția Spring SuperBlog 2014.

14 thoughts on “Minte sănătoasă, sub un păr sănătos

 1. Produsele din gama, Farmec, sunt excepţionale. Eu sunt foarte mulţumită de ele şi văd că şi tu deja simţi efectul lor benefic. Foarte frumos articolul, Petru. Mult succes!
  O zi minunată şi un week-end superb îţi doresc, Petru! 🙂

  1. Mă bucur că ești fermecată și tu de produsele Farmec și sunt sigur că te satisfac, precum pe mine, de altfel.
   Săru’-mâna pentru comentariul tău apreciativ, dragă Ștefania!
   Să ai parte de o zi frumoasă, precum sufletul tău! 🙂

   1. Super_povesti in sensul bun, Petru, pentru ca povestesti frumos . Cat despre probleme cu calvitia…am coama de leu pana la mijloc . 😀

 2. Să-l mai aduci prin orășel pe vărul ăsta al tău, Petru, că numai la bine văd că te-nvață! 🙂
  Mai adaug Felicitări și Baftă! și fug să văd cum e cu Farmecul ăsta, că nu-i de joacă la capitolul Podoaba capilară! 😉

  1. Ei uite că nici asta n-am crezut: ca un Bursucel să aibă probleme cu părul! Da-n ziua de azi auzi multe și e bine să-ți iei măsuri de precauție. Iar părul, în societatea noastră, e de multe ori mai important ca năravul! 😉

   1. Apăi, preventiv și din obișnuință, prefer să trag raite pe unde văd că-s trimiteri. Cred că m-oi lecui de năravul ăsta doar când m-oi virusa urât de tot! 😉

 3. Foarte interesante informatii. Cred ca m-ai facut curios sa vad si eu ce-i cu Farmecul asta “minune”!. Treaba cu “mostenirea” e si pe la mine, asa ca…ma astept sa devin… “stralucitor”! Vorba unui nene care avea o frunte lata pana la…ceafa: “decat un par rar, mai bine o chelie deasa!” 😀
  Numai bine, draga Petru!

  1. „Paza bună trece primejdia rea”, e un proverb care se poate aplica și în privința podoabei capilare! Tocmai de aceea e bine să luăm măsuri din timp, Alex.
   Să fii admirat și iubit mereu, dragă prietene! 🙂

 4. Interesant articol ! 🙂
  Strecoara-l cumva si peste zidurile Cotrocenilor ca poate,
  preocupat sa-si regenereze parul, uita ilegalul individ sa mai faca
  campanie electorala partidului manipularii prostimii !!! 🙂 🙂 🙂
  O seara frumoasa !
  Aliosa.

  1. N-aș vrea să fiu răutăcios, dar s-ar putea ca pierderea părului să afecteze în mod negativ deciziile pe care le ia cel despre care tocmai ai adus vorba. Pe bază psihologică.
   O săptămână cât mai productivă îți doresc, Alioșa! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.