Nimănui nu i-a spus Relu despre întâlnirea cu bătrânul din grotă. Pe de o parte, nu era sigur dacă a fost reală sau doar o viziune provocată de șocul cutremurului și al pericolului de după. Pe de altă parte, se temea să nu fie privit cu suspiciune și îngrijorare, așa cum s-a întâmplat după halucinațiile provocate de sirene, sau căderea emotivă de la moartea Olguței. Cu toate acestea, real sau nu, semnalul primit nu trebuia neglijat, întoarcerea ronilor fiind un pericol care trebuia întâmpinat cum se cuvine.
Pista pentru aterizarea zifarilor era funcțională și noul Mare Șef făcea aproape zilnic naveta între fui-ul halanilor și familia sa, adesea împreună cu Bogdănel, pe care l-a numit responsabil cu pregătirea militară a tinerilor. Aveau nevoie de antrenament, de arme noi și implementarea unei atitudini agresive în confruntarea cu un inamic superior din punct de vedere fizic și al dotărilor. De asemenea, câteva cuvinte din limba ronilor puteau să ajute foarte mult și chiar să facă diferența dintre viață și moarte.
Moara a fost terminată și a început să macine prima recoltă de porumb, minunându-i pe halani și bucurându-i pe pământeni. Din cele două butoiașe cu praf de pușcă aduse cu zifarii, au confecționat artizanal noi cartușe pentru arme improvizate sau chiar pentru cele două puști de vânătoare. Doar cei mai talentați vânători primeau arme de foc și se antrenau într-o echipă de elită. Din ea făceau parte Hita, Șivu, Ucu, Bobo, Laca și, bineînțeles, Relu și Bogdănel. Toți cei șapte trebuiau să știe a zbura la perfecție cu zifarii și să patruleze pe rând în jurul muntelui, pentru a da alarma în caz de pericol. Zifarul răposatului Mare Șef îl moștenise Ucu și doar el se ocupa de îngrijirea lui.
Ceilalți cai înaripați erau călăriți de pământeni, cu excepția Floricăi, ce se încăpățâna să refuze orice încercare de zbor, ea fiind acum ocupată cu grădina și bucătăria, unde primea ajutor de la Carmen, însă nu mereu. Fata era și ea atrasă de plimbările cu zifarul ei și lipsea adesea ore întregi, rătăcind prin văzduh și provocând îngrijorarea celor rămași acasă. Dar fata insista că-i o luptătoare bună și chiar se descurca foarte bine la tragerea cu arbaleta sau cu noile puști ușoare. Se antrena chiar și în duelurile cu sabia ușoară sau cu pumnalele. De aceea i se reproșa, de către Gavrilă și Florica, faptul că devenise prea băiețoasă și nici nu mai voia să audă de fuste și rochii, ci doar de pantaloni scurți sau lungi, după cum era vremea. Oare o va mai plăcea Bogdănel, când va veni vremea să devină un cuplu și să aibă familia lor?, se întreba femeia, cu năduf.
Timpul se scurgea liniștit, fără evenimente majore, dar cu activități dense și planificate cu rigurozitate. Vara a trecut pe nesimțite și toamna blândă i-a urmat exemplul. Iarna părea o binecuvântare pentru halani și pământeni, totodată, bănuind că în anotimpul rece și bogat în zăpadă vor fi scutiți de musafiri nepoftiți, indiferent că erau tochi sau roni. Alte pericole majore nu cunoșteau și nici nu încercau să-și imagineze. Și așa erau prea mari și ascultau mereu cu emoție povestirile celor doi pământeni scăpați din ghearele invadatorilor și a canibalilor. Mai ales când vremea potrivnică nu le-a mai permis să facă exerciții militare și se adunau în locuința Marelui Șef. Zborurile erau mai rare, date fiind troienele de zăpadă care se adunau repede.
Doar vânătoarea nu cunoștea ce-i aia pauză pentru halani, iar Relu nu pregeta să-i însoțească de fiecare dată. Departe de fui, la poalele muntelui, se ridica o construcție mare din lemn, în care erau adăpostite cavanele pe timpul iernii. În spatele porților înalte și păzite de străjeri se aflau grajdurile, iar în mijlocul perimetrului, o curte și o cabană pentru locuit. Îngrijitorii mulgeau animalele, le tăiau pe cele planificate și trimiteau laptele și carnea sus pe munte. În schimb, de acolo primeau haine și alte alimente de trebuință până la venirea primăverii. Relu și Bogdănel au avut plăcuta ocazie de a vizita o dată acest stabiliment, profitând de câteva zile mai călduroase. Și-au propus să revină pe la primăvară, pentru a participa la o vânătoare cu halanii de acolo, foarte pricepuți în pregătirea cărnii proaspete. S-au convins de asta când au rămas peste noapte la cabană și au mâncat ceva nemaipomenit de bun. A fost o petrecere cu mult șiși, o cafea tare din niște boabe foarte aromate și apoi un foc în care s-au aruncat un braț de frunze uscate. Fumul rezultat i-a adormit pe toți și i-a făcut să aibă vise atât de complexe și lungi încât ziceai că sunt reale.
Astfel s-a scurs și cea de-a doua iarnă pentru pământenii de pe Planeta Paradis. Zăpezile se topeau la fel ca anul trecut, inundând pășunea și pădurea de către șes. Relu venise printre ai săi, dornic să se întrețină cu fiecare din familie. Îi era dor de casă, de prieteni și de fiica lui, care se înălța și se întărea văzând cu ochii. De aceea a zăbovit mai multe zile de data asta, profitând de soarele cald și strălucitor. Într-o săptămână, apele s-au retras, lăsând iarăși un strat gros de mâl benefic ce se întărea imediat. Era timpul să plece către fui și ieșise să privească împrejurimile, alături de Bogdănel și Carmen. Dar când îndreptă binoclul spre ocean, un fior rece îi străbătu corpul. De acolo, de departe, se vedeau apropiindu-se mai multe corăbii mari și mici. Era o adevărată armadă.
Foarte frumos, continua ! Dar mi-ai promis ceva si eu tot astept !
De Sfantul Mare Mucenic GHEORGHE, purtatorul de biruinta,
multa sanatate, fericire, implinirea tuturor dorintelor
si in calduros
La Multi Ani , stimata GEORGETA !!! 🙂 🙂 🙂
Aliosa.
PS ! 😦
Am vrut sa fac aceasta urare
pe blogul Domniei Tale dar, nu am reusit sa ajung in casuta-ti virtuala …
Multumesc !
https://fericireaeterna.wordpress.com/
Sunt zăpăcit – nu bătrân! – uneori, și uit câte ceva. Dar amintește-mi și mă voi conforma.
Cartea promisa ?
Adresa dată pe e-mail?
Noi am stat relaxati timp de un episod, iar ei timp de doua anotimpuri, dar in care au facut pregatiri si s-au antrenat. Sa vedem acum ce (le) ne mai pregatesti!! 🙂
Nu strică puțină odihnă și pregătire pentru eroi, dar și pentru cititori. Ba chiar sunt binevenite pentru acțiunea ce va să vină. 🙂
Şi uite aşa, încet, încet, se mai scrie o carte… 😉
M-ai citit ca pe o carte deschisă. Ăsta e scopul principal, iar sprijinul prietenilor e important, precum am subliniat mereu. 😉
Îmi place Florica..și amestecul ei de feminitate versus masculinitate (asta pentru că mă regăsesc). Zâmbesc. Revenind la scriere…e din ce în ce mai antrenantă, plină de suspans, ca un edificiu al detaliului care alimentează setea de încă un rând!
Eu mă gândeam că te asemeni lui Carmen, care are tendința să se transforme într-o amazoană, lăsând deoparte farmecele feminine și apelând la armele specifice bărbaților. Dar tu știi mai bine ce-i în sufletul tău. 🙂
Și așa. Tot ce e îndreptat spre bărbați mai mult decât spre ,,feminin” mi se potrivește. Râd! Să zâmbești astăzi!
Lumea construită e complexă, cu multe detalii care dau realism scriiturii. Scenele se derulează firesc demonstrând munca intensă a autorului dar și pasiunea cu care scrii. 🙂
Mulțumesc încă o dată pentru frumoasa caracterizare a povestirii și îți transmit recunoștința mea pentru răbdarea de a o citi constant. 🙂
Wow! Sunt tot mai curioasa sa vad ce se intampla next! (cum ar zice “prietenii” nostri americani). Oare cine sa fie cei care vin de pe ape tot mai multi ?!… Cat mai mult spor la scris si o seara instelata si linistita iti doresc, prietene drag! 🙂
Cred că-i evident cine vine cu o astfel de armadă, dar mi-e gura pecetluită și îi las pe eroi să o spună, cu detaliile de rigoare. Cert este că va urma apogeul luptei pentru pace și înțelegere… printr-un război dur. O zi faină îți doresc, la rândul meu, Ileana! 🙂
Citesc cu placere Planeta Paradis este un loc placut cu multe intamplari,emotii,actiune si imaginatie!Sunt curiosa cum o sa conduca prima lupta Marele sef!O seara placuta iti doresc!
E timpul ca Marele Șef să-și demonstreze curajul și priceperea, că nu degeaba-i de pe Pământ, din România și, mai ales, din Maramureș! 😉
O zi de joi superbă cum e pe la noi, îți doresc, draga mea prietenă! 🙂
As vrea si eu s-ajung pe Planeta Paradis
sa uit de trogloditi si mafioti
caci pe Planeta Pamant al meu vis
a fost ucis de basistii hoti ! 😦
Un Sfant GHEORGHE biruitor
din inima ROMANILOR cu-acest nume le doresc
caci eu am doar un singur dor
pe cei ce au FURAT , in puscarie sa-i zaresc !!! 🙂 🙂 🙂
Aliosa.
Pe Planeta Paradis nu-i greu să ajungem. Trebuie doar să ne detașăm de problemele pământene și să ne transportăm singuri acolo. Restul vine de la sine, în funcție de imaginația fiecăruia.
Deplină relaxare îți doresc, Sandule! 🙂
Ai dreptate, Petru,recunosc,
dar cand il vad la tv pe basescutraian
sincer, nu ma pot detasa de cel grotesc
om din ultimii zece ani de baiaram
in mod opulent dar si prostesc .
Singura solutie de a-l uita,
ar fi s-ajunga langa pupila sa !!! 🙂 🙂 🙂
Relaxare si eu iti doresc
si din nou iti reamintesc
ca Doamna ” Beta ” asteapta la mine
un RASPUNS de la tine !!! 🙂 🙂 🙂
Sandu.
Îți mulțumesc că mi-ai atras atenția și astfel am reușit să mă achit de datorie, dragă prietene! 🙂
O zi însorită și călduroasă îți doresc, Sandule! 🙂
Aştept nerăbdătoare să mi se deschidă uşa tot mai larg spre cunoaşterea întâmplărilor ce le construieşti cu adevărat solide pe (în) Planeta paradis. Felicitări.
Dacă eu sunt Ușierul, voi căuta să-mi fac datoria până la capăt, adică până când cartea va fi terminată și eroii își vor găsi liniștea. Iar cititorii mulțumirea. Mulțumesc efervescent!
Și acest episod construit ingenios, cu o atmosferă pașnică, ne lasă in final nerăbdători să-i aflăm continuarea. Mulțumesc, o zi plăcută !
Mă bucură mult aprecierea ta și-ți mulțumesc pentru frumoasele cuvinte. Sper să nu înșel așteptările! Un weekend superb!